Büro memur-Sen Genel Başkanı Uğur Ünalan, Ermenek faciası ve HDP’nin "sokağa çıkın" çağrısıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Adıyaman Büro Memur Sen İl Divan toplantısına katılan Büro memur-Sen Genel Başkanı Uğur Ünalan, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Ermenek’te meydana gelen faciada, devletin yasaları çıkarmasına rağmen insanların yasaları uygulamada yanlış yaptığını belirten Uğur Ünalan, “Mayıs ayındaki 301 işçimizi kaybettiğimiz Soma faciasından sonra, bu defa Ermenek faciası ile karşı karşıyayız. Elbette Cenab-ı Allah’tan ümit kesilmez, ama umutlarımız azalıyor. Olay bir kaza mıdır? Bir ihmal var mıdır? Bunlar Devletimiz ve Hükümetimiz tarafından araştırılıp soruşturulacak. Bir ihmal varsa, ihmali olanlar cezalandırılacak. Hükümetin son çıkardığı Torba Yasada, maden işçilerine daha fazla ücret verilmesinin yanı sıra, iş güvenliği ile ilgili sıkı tedbirler alınması öngörülmüştü. Ama hangi yasayı çıkarırsanız çıkarın, hangi yaptırımları uygularsanız uygulayın, iş dönüp dolaşıyor ve insana dayanıyor. Yasalara uyacak ve yasaları uygulayacak olan, insandır. İnsan hata yapıyor ya da kafasına göre takılıyorsa, hükümet ve devlet ne yapsın?” diye konuştu.

HDP’nin "sokağa inin" çağrısına karşılık ise Ünalan, “IŞİD’in Kobani saldırılarını bahane ederek ‘Sokağa inin’ çağrısı yapan ve çözüm sürecini zora sokan HDP/PKK, şimdi de 1 Kasım için yandaşlarına ‘serdilhan’ çağrısı yaptı. 77 milyon vatandaşımıza Adıyaman’dan seslenmek istiyorum. Allah aşkına, Muhammed aşkına sokağa inme çağrısında bulunanlara kulak asmayın. Bizi birleştiren inancımız, imanımız, Rabb’imiz, ibadetimiz ve Peygamberimizdir. Biz bu çağrıları emperyalistlerin tuzakları ve taşeronlarının kirli planları olarak görüyoruz. Yazılan kanlı senaryolarda figüran olanları da yakından tanıyoruz. Kardeşlik; kardeşlik edebiyatıyla değil, kardeşlik ahlâkı ve hukukuyla savunulur. Kardeşlik derken, kardeşine zarar vermek ahlaka da hukuka da sığmaz. Sokaklarımızı yakıp, yürekleri yangın yerine döndürüp, kaostan beslenenlere inat ebedi kardeşlik için direneceğiz, dik duracağız ve kanlı planları bozacağız. Milletimize düşen sağduyulu olmak, terör örgütlerinin ve onları kurgulayan oyun kurucuların tuzağına düşmemektir” ifadelerini kullandı.

Toplantı sonunda Büro Memur Sen Adıyaman Şube Başkanı Kadir Özşahin, Genel Başkan Uğur Ünalan’a Nemrut figürlerinden hediye etti.