Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Uslu, Kahramanmaraş’ta düzenlenen ‘ABD pamuğu damping soruşturmasının Türk tekstil sektörüne olan etkileri ve çözüm önerileri’ toplantısına katıldı.

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda Ekonomi Bakanlığının Amerika Birleşik Devletlerinden ithal edilen pamuk ile ilgili olarak açılan damping soruşturmasının sektöre olası etkileri ile yaşanabilecek sorunlar ve çözüm önerileri konuşuldu.

Toplantıda konuşan Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu, Türkiye’de ihracat kalemlerinin en önemlilerinin Tekstil ve otomotiv sektörü olduğunu belirterek şunları kaydetti:

“Şu anda ABD pamuğuna yapılan soruşturmanın sektöre çok sıkıntı vereceği aşikardır. Türkiye Tekstil sektöründe dünyanın önde gelen ülkelerinden biridir. Çok ciddi markalara tekstli ürünleri üreten ülke konumundayız. Yılda 1 milyon 400 bin ton pamuk tüketiyoruz. Bunun yüzde 700 bin tonunu kendimiz üretiyor diğer 700 tonunu da büyük ekseriyetle Amerika’dan ithal ediyoruz. Altyapısını hazırlamadan böyle bir uygulama sektörü sıkıntıya sokacaktır. Tekstil sektörü Türkiye’de her zaman lokomotif olmuştur” dedi.

Toplantıya katılan sanayici ve iş adamları bu tip toplantıların sektöre çok fayda sağlayacağını söyledi. Soru ve cevapların ardından toplantı son buldu.

Toplantıya Kahramanmaraş, Gaziantep, Adana’dan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlarının yanı sıra, işadamları ve sanayiciler katıldı.