Adıyaman’ın Tut ilçesinde yürütülen sosyal sorumluluk projesi ile ilçedeki yaşlıların evlerine sıcak yemek servisi yapılıyor.

Göreve başladığından beri çeşitli sosyal projelere imza atan Tut Kaymakamı Mehmet Aksu, “Yaşlılara Sıcak Yemek” projesiyle takdir topladı.

İlçe merkezi ve köylerinde yaşlı, engelli ve kimsesiz vatandaşlara günlük 1 öğün sıcak yemek yardımında bulunuluyor. Uygulanan proje ile devletin şefkat eli yoksul vatandaşlara uzatıldı.

Tut Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca, tespit edilen yardıma muhtaç, yaşlı, engelli ve mutfağı yemek yapma konusunda yeterlilik taşımayan 70 aileye bir öğün günlük sıcak yemek servisi yapılıyor. Vatandaşlara dağıtılan yemeklerin kontrolünü yapan Kaymakam Mehmet Aksu’ya teşekkür etti.

Kaymakam Mehmet Aksu, günlük 70 aileye bir öğün sıcak yemek servisi projesinin toplam maliyetinin 18 bin TL olduğunu vurgulayarak, “Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını doğru tespit edip ihtiyaç sahiplerine yardımların zamanında ve eksiksiz ulaşmasını sağlamak bizim için çok önemlidir. Bu anlamda sıcak yemek dağıtımı yapılan evleri gezerek uygulamayı yerinde gördük. Genel anlamda vatandaşlarımızın evlerine sıcak yemek girmesinden çok mutlu olduklarını gördüm. Vatandaşlarımızın projemizden memnuniyeti bizleri de memnun etmiştir. Bizim amacımız da vatandaşlarımızı mutlu edebilecek nitelikte hizmet etmek, onlara devletimizin şefkat elini uzatmaktır" şeklinde konuştu.