Yeni Dünya Vakfı Başkanı Genel Mahmut Göksu, vakıf yöneticileriyle birlikte bir günde İstanbul’un üç ilçe belediye başkanını ziyaret ederek, yaptığı hizmetlerini anlattı.

Yeni Dünya Vakfı heyeti, ilk olarak Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin’i, ardından Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’yı ve son olarak ise Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem’i ziyaret etti.

Belediye Başkanlarına Vakfının çalışmalarını ve projelerini anlatan yeni Dünya Vakfı Genel Başkanı Mahmut Göksu, Vakıf olarak bu yıl yurt içi ve yurt dışında toplam 1453 öğrenciye burs verdiğini ve en büyük amacının ise gelecekte bu topluma faydalı olabilecek ve ülkeyi idare edebilecek güçlü bir kadroyu yetiştirmek olduğunu söyledi.

Türkiye genelinde şube sayısını 13’e çıkardığını belirten Başkan Göksu, “Öğrencilerimize artık sadece burs vererek yetinmeyeceğiz. Bu öğrencilerimizle aile ortamı oluşturmak için ‘Biz bir aileyiz’ projesi çerçevesinde her vakıf yöneticisine 6 öğrenci emanet ederek sıcak bir aile ortamını oluşturmaya çalışıyoruz. Bu projeyi ile vakıf yöneticisi arkadaşlar öğrencilerle kurumsal iletişim içerisinde olacak. Onları vakıf değerleriyle bütünleşmesini sağlayacak. Türkiye de ilk başlatan biz olacağız. Bu projenin hayata geçmesiyle birlikte öğrencilerimiz hem okul hayatında ve hem de mezun olduktan sonra vakıfla ilgili aidiyet duygusunu güçlü kılmasını sağlayacağız. Bütün bunları ise hiç kuşkusuz vakıf gönüllüsü insanların yardımlarıyla ve gayretleriyle yapmaya çalışıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Ziyaret edilen belediye başkanları ise, Vakfın çalışmalarını takdirle karşıladıklarını, vakıf çalışmalarının gönül işi olduğunu dile getirerek, çalışmalarda başarıların devamını dilediler.