Afyonkarahisar Doğa Sporları Kulübü (AFDOS) sporcuları Afyonkarahisar ve bölge için son derece önemli olan Frig Yolu’nda yürüyerek tarihe tanıklık etti.

Güneşli ve güzel bir havada Frig Yolu’nun İhsaniye ilçesine bağlı Üçlerkayası Köyü etabını yürüyen AFDOS’lu sporcular Friglerden kalan kaya yerleşim yerlerini hayranlıkla izleyerek bol bol fotoğraf çektiler. Frig Yolu Rehberi Tanju Tetik’in rehberliği eşliğinde bölgeyi gezen doğaseverler herkesin bu bölgeyi görmesi gerektiğini kaydederek faaliyet dolayısıyla AFDOS Yönetimine teşekkür ettiler.

Yaklaşık 15 kilometre Frif Yolu’nda yürüyen AFDOS sporcularına Frig eserleri ile ilgili bilgilendirme Arkeolog-Eğitimci Mehmet Bozdağ tarafından yapıldı. Yürüyüş boyunca kral mezarları, ikili altar, mitolojik şarap deposu, mitolojik zindan, peri bacaları ve asma Frig yerleşimleri gibi birçok eser AFDOS sporcularınca gözlemlendi.

Faaliyet sonrası değerlendirmede bulunan AFDOS Kulüp Başkanı Mehmet Bilgiçer, AFDOS’un misyonlarından birinin Afyonkarahisar’ın tarihi değerlerini tanıtmak olduğunu kaydederek faaliyete katılan sporculara teşekkür etti.