Yapımı 1938 yıllarına dayanan Afyonkarahisar’daki eski Devlet Hastanesi binasının, “Afyon “Kent Tarihi Müzesi” olarak kullanılacağı belirtildi.

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın yeni dönem projelerinden olan Afyon Kent Tarihi Müzesi’nin, Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ile imzalanan protokolle eski Devlet Hastanesi’ne kurulacağı kaydedildi. Buna karşılık Uydukent İş Merkezi’nden 2 bin metrekarelik komple bir katın ise düzenlenmiş şekilde Sağlık Bakanlığı’na verileceği belirtildi. Afyonkarahisar Belediyesi’nin gerçekleştirilen meclis toplantısında Başkan Çoban, Belediye Meclis Üyesi Halil İbrahim Baykara’nın eski Devlet Hastanesi’ne ilişkin sorusunu yanıtlayarak, binanın Afyon “Kent Tarihi Müzesi olarak kullanılacağını ifade etti. Başkan Çoban konu ile ilgili şunları söyledi:

“Sağlık Müdürlüğü ile yaptığımız protokolle eski Devlet Hastanesi’nin bulunduğu binayı arsasıyla birlikte protokol onaylanması halinde Belediyemize devralıyoruz. Buna karşın Yeni Devlet Hastanesi’nin karşısında tamamlanan Uydukent İş Merkezi’nden komple bir katı düzenlenmiş şekilde Sağlık Bakanlığımıza veriyoruz. Bildiğiniz gibi hükümetimiz, Afyonkarahisar’a 300 yataklı modern bir Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi yapıyor. 2015 yılı içinde hastanenin yapımı tamamlanacak. Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi yeni yerine taşınınca yani Göğüs Hastanesi boşalınca burayı da park yapmayı planlıyoruz. Ancak bununla ilgili henüz bir protokol imzalanmadı. Böyle bir gelişme olursa buraya da en güzel bir şekilde yeşil alan düzenlemesi yapacağız."