Afyonkarahisar Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü personeline yönelik Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) tarafından, damla sulama ve toplulaştırma projelerinin daha hızlı hayata geçirilmesi amacı ile “NETCARD” eğitimi verildiği belirtildi.

Eğitim çalışması ile ilgili yazılı bir açıklama yapan Afyonkarahisar Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, ZEKA 2014 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında il müdürlüğünde görevli 20 personele yönelik yaklaşık bir aylık verildiğini söyledi. Arap açıklamasında şunları söyledi:

“Düzenlenen eğitim seminerinde NETCAD temel eğitimi, arazi toplulaştırma ve damla sulama sertifika eğitim konularında bilgiler verilmiştir. Bu projenin uygulanması sonucunda damla sulama ve toplulaştırma projelerinin daha hızlı hayata geçirilmesi ile birlikte, tarımda ekonomik girdi kullanımı hem de tarımsal üretimde çeşitlilik ve artış sağlanacaktır. Bunların yanında NETCAD programlarını kullanma becerisi elde edecek olan personelimiz vasıtasıyla kurumumuzda verimlilik artacak, diğer kurumlarla veri paylaşımı artacaktır. Ayrıca teknik faaliyetlerimizin hazırlanması, uygulanması ve tamamlanması aşamalarında il müdürlüğümüz ZEKA destek programlarına katılımda proje tecrübesi kazanacaktır.”