Afyonkarahisar’da “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı” gerçekleştirilen bir dizi etkinliklerle coşku içerisinde kutlandı. Bu yılki kutlamalarda ilk defa Cumhurbaşkanının kutlama mesajı okunurken, bir başka ilk ise ilköğretim öğrencilerinin türbanla törene katılabilmeleri oldu.

Törenler, sabah saatlerinden Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner’in valilik makamında tebrikleri kabul etmesi ile başladı. Atatürk Stadı’nda devam eden kutlamalara ise Vali Güner’in yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar İl Garnizon Komutanı Tuğgeneral Gökhan İsmet Gülmez, daire müdürleri, askeri erkan ve yaklaşık bin kişi katıldı.

Vali Güner, Başkan Çoban ve Tuğgeneral Gülmez’in bayrama katılan asker, polis, öğrenci ve vatandaşları selamlamasının ardından başlayan kutlamalarda, bu yıl ilk defa Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın kutlama mesajı okundu. Ardından kürsüye gelen Vali Güner, günün anlam ve önemini dair yaptığı konuşmada, cumhuriyetin Türk milletine getirdiği kazanımlardan bahsetti. Cumhuriyet’in 91. yılına ulaşmanın coşkusunun yaşandığına işaret eden Vali Güner, “Cumhuriyetimizin kurulduğu andan bugüne kadar sağlık, eğitim, ulaştırma ve her alanda yapılan büyük atılımlar ile ülkemiz bir dünya devleti haline gelmiştir. Son yıllarda ülkemizin çevresinde yaşanan olumsuz gelişmeler sonrasında yersiz, yurtsuz kalan insanlara dünyada en önce Türkiye’nin elini uzatması aslında ülkemizin ne kadar büyük olduğunun bir göstergesidir. Türkiye Cumhuriyeti kurulduğu günden bugüne kadar demokrasi, insan hakları ve özgürlükler noktasından kar ettiği mesafe ile bugün dünyada önemli bir noktaya gelen devletlerden birisidir. Türkiye’nin her ferdinin Cumhuriyet’in değerlerine sahip çıkarak onu daha fazla yücelteceğine inanıyorum” dedi.

ALKIŞLAR POLİS VE ASKERLER İÇİN GELDİ

Konuşmaların ardından etkinlikler, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısı ile kentteki okullar arasında yapılan resim, kompozisyon ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere protokol üyelerinin ödül vermesi ile devam etti. Ödüllerin verilmesinin ardından geçiş töreni ile yapıldı. Törene katılanlar bayrak ve flama taşıyan gurubun geçişi ayakta selamlarken, askeri birlik ve Polis Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin geçişi ise törene katılanlardan büyük alkış aldı. Bu yılki kutlamalarda kentte bir ilke daha imza atılırken geçiş töreninde türbanlı ilköğretim öğrencileri protokol üyelerini selamladı. Tören alanını dolduran binlerce kişi ellerinde Türk Bayrakları ve Atatürk resimleri ile bayramı coşku içerisinde kutladılar.