Afyonkarahisar Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, kent genelindeki çiftçilere yaklaşık 45 milyon TL’yi bulan destekleme ödemelerinin yapılmaya başlandığını belirtti.

Konu ile ilgili yazılı bir açıklama yapan Arap, bakanlık tarafından çiftçilere sağlanan destekleme ödemelerinin başladığını vurguladı. Arap açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Bakanlığımızca çiftçilerimizin yem girdisi maliyetlerini azaltmak, kaliteli kaba yem ihtiyacının karşılanabilmesi ve uluslararası rekabete uygun bir şekilde hayvancılığımızın gelişmesinin sağlanabilmesi amacıyla, yem bitkileri tarımı yapan il genelindeki çiftçilerimize yaklaşık 8,5 milyon TL yem bitkileri destekleme ödemesi yapılmıştır. Ayrıca bakanlığımızca ilimiz genelindeki çiftçilere fark ödemesi desteği olarak yaklaşık 4,5 milyon TL ve sertifikalı tohumluk üretim desteği olarak da yaklaşık 1,6 milyon TL ödeme gerçekleştirilmiş olup yine ilimiz genelindeki çiftçilerimize 30,5 milyon TL mazot gübre desteklemesi Ziraat Bankası tarafından ödenmeye başlandı.”