Kongreler öncesi teşkilat mensuplarıyla bir araya gelen AK Parti İzmir Milletvekili ve Afyonkarahisar Koordinatörü Ali Aşlık, gündeme ilişkin, "Bulunduğumuz coğrafya da önemli. Bu yüzden bu günlerin değerini ve kıymetini iyi bilmeliyiz, çevremizden ders alamazsak, ufak hesapların peşine düşersek, bu günlerimizi ararız" dedi.

Delege ve kongre sürecine hazırlanan AK Parti Afyonkarahisar İl teşkilatı çalışmalarını bütün hızıyla sürdürüyor. AK Parti İzmir Milletvekili ve Afyonkarahisar koordinatörü Ali Aşlık, kongre süreci ile ilgili parti binasında bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, Koordinatör Milletvekili Ali Aşlık’ın kongre süreci dolayısıyla teşkilat mensupları ve kongrede aday olacaklarla birer görüşme yapacağını bildirdi. Kongrelere tek isimle gitmek istediklerini belirten Koordinatör Milletvekili Aşlık, “Çalışmalarımıza Merkez İlçe Başkanlığımızdan başlıyoruz. Bu çalışmalarımızın birinci safhasıdır. İlçeleri turlayacağız. Biliyorsunuz bu süreçten önce prensip kararları aldık. Nedir bu kararlar? ‘Kongrelere tek isimle gideceğiz’ dedik. Mevcut ilçe başkanlarımız var. Bunlarla devam edip etmeyeceğimize karar vereceğiz. Eğer devam etmeyeceğine karar vereceksek veya netleştirirsek, daha sonra kimin olacağı konusunda ikinci bir çalışmayı 15 gün içerisinde hep beraber yapmış olacağız. Önümüzdeki hafta delege seçimlerimizi yapacağız” diye konuştu.

"DENGE KURACAK BİR YAPIYI HEDEFLİYORUZ"

Genel Merkez tarafından delege seçimleriyle ilgili alınan prensip kararlarına değinen Milletvekili Ali Aşlık, bu kararları laf olsun diye almadıklarını ifade etti. Milletvekili Aşlık, “Delege seçimlerinde arkadaşlar genel merkez olarak prensip kararları getirdik. Bunu laf olsun diye getirmedik. Kurallarımız budur, amacımız bu partiyi nasıl dinamik ve canlı tutarız. Ayrıca, vefa ile açılımı bir arada tutacak çalışmadır. Bu çalışmada emeği geçen herkes olacak. Bununla ilgili bir sürü kriterler getirdik. Hareketin dinamiklik kazanması için yeni isimlerde katmamız gerekiyor. Ama yeni gelenlere siz kimsiniz de demeyeceğiz. Bu dengeyi kuracak bir yapıyı hedefliyoruz. Sürdürülebilir büyüme ve yönetişim dediğimizi ancak böyle gerçekleşebilir. Bu nedenle prensiplere uyacağız” dedi.

Toplantıya Aşlık’ın yanı sıra AK PArti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, Merkez İlçe Başkanı Bülent Eser, Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları, Belediye ve İl Genel Meclis üyeleri ile merkez ilçe yönetim kurulu üyeleri katıldı.