Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde, AK Parti 5. Olağan Kongresi tek aday ve tek liste ile yapıldı.

Sandıklı Belediye Düğün Salonu’nda tek aday Ahmet Mahmut Saylık’ın listesi ile gerçekleşen kongreye, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Sait Açba, Afyonkarahisar İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl, diğer ilçe belediye başkanları, partililer ve delegeler katıldı.

Kongredeki tek aday Ahmet Mahmut Saylık ve listesi, çoğunluğun oyunu alarak yeniden başkan seçildi. Kongrede konuşma yapan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Sait Açba, AK Parti yürüyüşünün Afyonkarahisar’da başladığını ifade etti. Açba, "Bunun meyvelerini ülkemizin her noktasında 12 yıldır alıyoruz. Partimiz 2023 hedefine hazırlanırken diğer partilerin bir sonraki yıla bile hazırlıkları yok. Her geçen seçimde AK Parti oyunu artırarak yoluna devam ediyor. Milletimizin teveccühü her dönem AK Parti’ye karşı artarak devam ediyor. İnşallah 2015 seçimlerinde de AK Parti gücüne güç katarak yoluna devam edecek" dedi.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise, ilçedeki çalışmaların mevcut başkan ile daha ileri gittiğini belirtti. Çoban, “Afyonumuzun merkez ilçesi ile birlikte 18 ilçesi var. Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa kardeşim daha önce Afyon’un en kötü yönetilen ilçesini devir aldı. Mustafa kardeşim Sandıklı’yı bu kötü yönetimden kurtararak Sandıklı’yı daha ileri noktalara taşımak için harcadığı çabada bizler de yanındayız. Nitekim Sandıklı’da günden güne daha ileri noktalara gidiyor” diye konuştu.