Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Afyonkarahisar Şubesi, Afyonkarahisar Belediyesi’nin şirketi YÜNTAŞ A.Ş., personeline “yüksekte güvenli çalışma” eğitimi verdi.

Akaryakıt, mermer, elektrik, nakliye, parke gibi sektörlere ait önemli yatırımları olan YÜNTAŞ A.Ş.’de görev yapan 60 personele AKUT Eğitim Bölümü Sorumlusu Recep Şalcı liderliğinde AKUT Kocaeli, AKUT İstanbul ve AKUT Afyon ekibi tarafından eğitim verildi. 4 gün boyunca 60 personele yüksek alanlarda güvenli bir biçimde çalışabilmek için gereken tüm şartların aktarıldığı eğitimde güvenlik tedbirlerinin hayat kurtardığı vurgulandı. Eğitimli insan gücünün önemine vurgu yapan Recep Şalcı, verilen eğitimde şunları söyledi:

“AKUT’un kurulduğu günden bugüne dek gerçekleşmiş herhangi bir operasyonda hiçbir kaza yahut yaralanma yaşanmadı. AKUT’u ülkenin en güvenilir kurumlarından biri yapan olgunun en başta gönüllülerine sağladığı can güvenliği ve sıfır risk bilincidir.”

AKUT Afyon Ekip Lideri Mehmet Bülent Uğurluoğlu ise yapılan bu eğitimin şehrimizde hizmet veren ve riskli çalışma grubundaki diğer işletmeler için örnek niteliğinde olup, talep gelmesi durumunda diğer kurumlar ve şirketlerle de benzer eğitim faaliyetleri yapmaya hazır olduklarını ifade etti.

Çalışanların da yoğun ilgisi ile 4 gün boyunca süren eğitimlerin ardından, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban katılımcılara sertifikalarını verdi.