Afyonkarahisar Baro Başkanı Av. Turgay Şahin, ruhsatlarını yeni alan avukatlara seslenerek, “Avukatlık, para kazanma amacıyla yapılacak bir meslek değildir. Avukat arkadaşlarımız çok çalışacak ve gayret edecekler” dedi.

Afyonkarahisar Barosu’nda genç avukatlar Yasemin Niymet Ertekin ile Duygu Yıldız için ruhsat töreni düzenlendi. Ruhsat törenine Afyonkarahisar Baro Başkanı Av. Turgay Şahin’in yanı sıra avukatların aileleri de katıldı. Törende bir konuşma yapan Afyonkarahisar Baro Başkanı Av. Turgay Şahin, avukatlık mesleğinin zor bir görev olduğuna dikkat çekti. Şahin, "Arkadaşlarımız zor bir göreve talipler. Avukatlık, para kazanma amacıyla yapılacak bir meslek değildir. Avukat arkadaşlarımız çok çalışacak ve gayret edecekler. Bu mesleğin gayesi çok para kazanmak değil. Böyle düşünüyorlarsa hemen bu yoldan vazgeçilmesi gerekir. Meşakatli, zor ve ağır sorumluluğu olan bir meslek" dedi.

Avukatların müvekkillik ilişkileri arttıkça sorumluluklarının da artacağına dikkat çeken Şahin, "Sırtınızdaki küfe, her aldığınız dava ile, sizinle irtibat kuran mütevekkilinizle ağırlaşacak. Avukatlık bir güven mesleği, mahrem birtakım sırlar size verilecek. Siz bu sırları ömür boyu taşıyacaksınız. Dünyada manevi tatmin düzeyi en yüksek olan mesleği seçtiler" ifadelerini kullandı.

Başkan Şahin’in konuşmasının ardından ruhsatlarını alan Yasemin Niymet Ertekin ile Duygu Yıldız, “Avukatlık Yemini” etti.