Afyonkarahisar’ın Bolvadin İlçe Ziraat Odası Başkanı Fikret Dayı ilçede tohum eleme tesisi kurmak için yer satın aldıklarını kaydetti.

Bolvadin Ziraat Odası çiftçisine daha iyi kaliteli bir hizmet verebilmek için hazırladıkları projelerin tek tek devreye girmeye başladığını söyleyen Başkan Dayı, küçük sanayi bölgesinde tohum eleme tesisinin yapılacağı yeri satın alarak önemli bir aşama kaydettiklerini belirtti. Dayı konu ile ilgili açıklamasında şunları söyledi:

“Bolvadin Ziraat Odasının tohum eleme tesisi için çiftçilerin isteklerine göre cevap verebilecek kapasiteye sahip olan alan 5 bin 300 metrekaredir. Bunun bin 300 metrekarelik kısmı ise kapalı alana sahiptir. Eleme tesisinin yanında farklı projelere de yer vermeyi düşünüyoruz. Tüm çiftçilerimize bize verdikleri desteklerinden dolayı teşekkür eder destekleri sonucunda böylesine önemli bir tesisi kendilerine kazandırdık. İnşallah bundan sonra da başka tesis ve ekipmanları ile birlikte sertifikalı tohum üretim ve paketleme tesisi ile yine onlara hizmet vermek amacındayız. Çiftçilerimizin yüzünü güldürmek adına tesisimizin en kısa sürede faaliyete başlayacağını onlara müjdeliyorum. Tüm çiftçilerimize ve Bolvadin’e bu tesisin hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim” dedi.