Afjet Afyonspor, bugün oynanacak Bayrampaşa maçının bilet gelirini, 2,5 aydır hastanede solunum cihazına bağlı yaşayan Eymen bebeğin tedavisi için aileye bağışlama kararı aldı.

TFF 3. Lig 3. Grup ekibi Afjet Afyonspor yönetimi, 28’inci haftada oynanacak Bayrampaşa mücadelesinden elde edilecek geliri, Sakarya’da SMA (Spinal Musküler Atrofi) hastası olan 6,5 aylık Eymen Çapkın için başlatılan yardım kampanyasına bağışlama kararı aldı. Kulüp yönetiminden yapılan açıklamada, SMA hastalığı nedeniyle tedavi olan Eymen bebeğin tedavi masraflarının 561 bin Dolar olduğunu medyadan öğrendikleri ve ailenin bu parayı karşılamasının imkansız olduğunun farkında oldukları belirtildi. Aileye destek olmak için bu kararı aldıklarını ifade eden kulüp yönetimi, Eymen bebeğe acil şifalar dilediklerini bildirdi.

SMA hastalığı

Spinal Müsküler Atrofi (SMA), hareket sinir hücrelerinden (motor nöronlardan) kaynaklı nöro-müsküler bir hastalık. 3 evrede görülen SMA hastalığının en tehlikelisi SMA Tip 1 denilen evre. SMA Tip 1 hastalığının belirtileri çocukluk yaşlarından itibaren gözle görülebiliyor. Bu belirtiler içerisinde yutkunma ve solunum zorluğu, desteksiz oturamama gibi sorunlar görülüyor.