İşsizler Derneği Afyonkarahisar Şubesi tarafından kentteki işsiz ve maddi durumu kötü aileler için “Bir Torba Kömürde Sen Al Ki, Çocuklar, Üşümesin” isimli bir kampanya başlatıldığı bildirildi.

Konu ile ilgili yazılı bir açıklama yapan Şube Başkanı Hasan Kaya, kentte kış mevsimin gelmesi ile birlikte işsizliğin arttığını söyleyerek, işi olan ancak asgari ücretle çalışanların ise ısınmaya para ayıramadıklarını ifade etti. Başkan Kaya açıklamalarında şunları belirtti;

“Kışın girdiği şu günlerde özellikle işsiz, dar gelirli ve de sıkıntılarını söyleyemeyen onurlu vatandaşlarımızı çoluk çocuğu ile soğuğun insafına terk etmeyelim. İlimiz mevsim gereği kış gelince işsizlik artmaktadır. Devletimiz ve valiliğimiz işsizlerimize sosyal güvencesi olmayanlara kömür yardımı yapmakta onları bu kış günlerinde sıkıntılarına çare bulmaktadır. Ne var ki işten yeni ayrılmış halen sigortası gözüken fakat işi olmayan bir sürü insanımız var. Birde okula giden çocuğu olanlarla işte biz bunlara ulaşıyoruz. İşi olanın ise asgari ücreti ile okuyan çocuğu, ev kirası, elektrik su derken elinde sadece ekmek parası dahi kalmamaktadır. Bu durumda yüzlerce insanımız vardır. İşsizler derneğimize bu konuda yardım talep etmek için günde onlarca kişi gelmektedir. En dikkatimizi çeken ise onurlu vatandaşlarımızın sosyal kurumlara gidememekte ve bizleri bulmaktadırlar. Afyonlu hayırsever iş adamlarımız ve vatandaşlarımızın bu konuda çok duyarlı olduğunu bilmekteyiz. İnsan olarak bizlere düşen görev hep yukarı, hep kendimizden iyi olanlara bakmak değildir. Birazda halimize şükredip aşağılara bakalım. İnsanlığın en temel vasfı Allah’ın verdiği nimetleri paylaşmaktır. Onun verdiklerinden başkalarına da verebilmektir. Geleneksel olarak her kış düzenlediğimiz ‘Bir Torba Kömürde Sen Al Ki Çocuklar, Üşümesin’ kampanyasını başlatıyoruz. Bu kampanyada kömür yardımında bulunacak olan hayırseverlerimize kömür ihtiyacı olan vatandaşlarımızın direk adreslerini veriyoruz. Dikkat ettiğimiz en önemli konu kömürü verenle alan bilmektedir. Dernek olarak hedefimiz bu sene 200 ihtiyaç sahibi aileyi sıcak yuvalarında sevindirmektir. Biz Dernek olarak hayırsever kişi ve kuruluşlara ihtiyaç sahibi kişilerin adreslerini veririz onlarda o kişiye gönderirler. İşsizler Derneği olarak hayırsever iş adamlarımızı, siyasi parti il başkanlarımızı ihtiyaç sahibi ailelere kömür yardımları için ziyaret edeceğiz. Afyonkarahisar’daki hayırsever kişi ve kuruluşları kampanyamıza destek vermeye davet ediyoruz.”