Afyonkarahisar Kasaplar ve Sucukçular Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yörük, 16 Nisan da gerçekleştirilecek “anayasa değişiklik referandumuna” evet diyeceklerini açıkladı.

Başkan Yörük, konu ile ilgili yaptığı yazılı basın açıklamasında, istikrar, kalkınma, güven ve huzur için referandumu “evet” diyeceklerini kaydetti. Başkan Yörük, “Ülkemizin özellikle son 15 yılına baktığımız zaman Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde nereden nereye geldiği hepimizin malumudur. Ulaşımdan, sağlığa, eğitimden, ekonomiye varana kadar bir çok alanda kat ettiği yol dünyayı kıskandırırken bizde Kasaplar ve Sucukçular Odası olarak bunun devam etmesinden yanayız.

Son dönemde ülkemizin içerisinde bulunduğu FETÖ başta olmak üzere çeşitli terör örgütleriyle yaptığı mücadelede referandumdan ‘evet’ çıkmasının bu puslu ortamı da dağıtacağına güven ve huzurun ülkemizde hakim olacağına kanaat getirdiğimiz için referandumda ‘evet’ deme kararı aldık. Diğer bir anlamı ile ülkemizin geleceğini düşünerek bu kararı alırken kararımızda kesinlikle politik düşünmediğimizin de altını çizmek isterim. Yapılacak oylama ile sadece başkanlık sistemine evet demeyeceğiz. Ülkemizin 1982’den bu yana yönetildiği anayasasının değişmesine de evet demiş olacağız. Yeni anayasa ile birlikte gösterilen hedeflere daha hızlı koşacağımıza ve “muasır medeniyetler seviyesine” daha çabuk ulaşacağımızı vurgulamak istiyoruz. Değişecek olan anayasa ile bir dönem kapanırken yeni bir dönem başlayacaktır. O dönem ise ekonomik alanda olacaktır, dev yatırımların devam etmesi için istikrarın sürmesi ve daha hızlı kalkınma için referandumda evet diyerek aslında ülkemizin geleceğinin iyi olmasına evet diyeceğiz.”