Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) Afyonkarahisar İl Müdürlüğünü ziyaret ederek kurumun kentte yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Gerçekleşen ziyarette Vali Güner’i, İl Müdürü Ali Fuad Gölbaşı karşıladı. Ziyarette Gölbaşı, Vali Hakan Yusuf Güner’e önce BYEGM fotoğraf arşivinden temin edilen ve il müdürlük binasında tablolar halinde sergilenen Afyonkarahisar’ın 40-50 yıl öncesine dayanan basın ve sosyal hayatını yansıtan fotoğraf kareleri hakkında kısa bir bilgi verdi. Genel müdürlüğün misyon ve vizyonunu içeren kısa film gösterisinden sonra Vali Hakan Yusuf Güner’e, Gölbaşı, müdürlüğün görev ve sorumlulukları, faaliyetleri, gerçekleştirilen ve 2015 yılı için planlanan projeleri hakkında brifing sundu. İl müdürlüğünün bölgede 25 Nisan 2012 yılından bu yana faaliyet yürütmekte olduğunu belirten Gölbaşı şunları söyledi:

“Müdürlüğümüz görev ve sorumluluk alanı itibarıyla bölgesel hizmet sunmaktadır. Afyonkarahisar, Eskişehir, Kütahya ve Uşak kentlerinde faaliyet gösteren medya kuruluşlarınca genel müdürlüğümüz nezdinde yapılacak tüm başvurularda il müdürlüğümüz yetkili kılınmıştır. Bölgemizde görev yapan basın mensuplarının basın kartı müracaatlarının değerlendirilmesi, 5953 sayılı Kanun uyarınca basın mensuplarının kıdem hesaplamalarına yönelik iş ve işlemlerin yürütülmesi, Türkiye Medya Veri Tabanının bölgesel olarak desteklenmesi, basın mensuplarıyla münasebetlerin düzenlenmesi ve basının güçlendirilmesi; basın mensuplarının meslekî gelişimlerine katkı sağlanması görev ve sorumluluklarımız arasında yer almaktadır. Ziyaretlerimizde medya mensuplarıyla yüz yüze iletişim kurma imkanına ulaşılmakta, yerel medya kuruluşlarının sorun ve talepleri karşılıklı olarak görüşülerek tespit edilmektedir.”

Ziyarette ayrıca basın meslek örgütlerine "Türkiye ve AB Arasındaki Sivil Toplum Diyalogunun Güçlendirilmesi III. Hibe Programı”na proje sunulmasıyla ilgili bilgi desteği verdiklerini aktaran Gölbaşı, Avrupa birliği (AB) AB Daimi Temas Noktası Ofisi ile birlikte proje hazırlanması sürecine il müdürlüğünce katkı sunulduğunu Vali Güner’e iletti.

Vali Hakan Yusuf Güner, il müdürlüğünün faaliyetlerini takdirle karşıladığını belirterek başarı dileklerini aktardı.