Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, İscehisar’a bağlı Alanyurt köyünde yaşanan su sıkıntısı ile ilgili yaptığı açıklamada, “Su sıkıntısının asıl nedeni alçak kotta bulunan abonelerin içme suyu ile bahçe sulaması yapmalarıdır. Alanyurt köyümüzün su ihtiyacının giderilmesi yönündeki çalışmalarımız kararlılıkla devam etmektedir” ifadesini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar İl Başkanı Kemal Demirkırkan tarafından gündeme getirilen olayda Alanyurt köyünde ciddi anlamda su sıkıntısının olduğunu ve vatandaşların kirli su içtikleri iddia edilmişti. Konu ile ilgili yerel basında yer alan haberler üzerine Vali Tutulmaz, bir basın açıklaması yaptı. Köyde gerekli incelemelerin yapıldığını kaydeden Vali Tutulmaz şunları söyledi:

“Yapılan incelemede İscehisar ilçemize bağlı Alanyurt köyünde İl Özel İdaresince 2014 ve 2015 yıllarında 2 adet içmesuyu sondaj kuyusunun açıldığı ancak yeterli ve içilebilir suyun bulunamadığı tespit edilmiştir. Alanyurt köyüne yeni bir kuyu açılması çalışması İl Özel İdaresinin 2017 programına alınmış, 06.07.2017 tarihinde başlayan sondaj çalışması sırasında açılan kuyu 2 kez göçmüş ve bu sondaj çalışması su kirliliğine neden olmuştur. Üçüncü kuyu çalışması halen devam etmektedir. Şu an mevcut kuyudan kaynak kuyudan saniyede 2 litre olmak üzere toplam 4 litre su verilmekte ayrıca tankerler vasıtasıyla ara ara su deposuna dışarıdan takviye yapılmaktadır. Su sıkıntısının asıl nedeni alçak kotta bulunan abonelerin içme suyu ile bahçe sulaması yapmalarıdır. Alanyurt köyümüzün su ihtiyacının giderilmesi yönündeki çalışmalarımız kararlılıkla devam etmektedir.”