Ağrı’nın Patnos ilçesinde BDP ilçe başkanlığı tarafından organize edilen yürüş sonrası yapılan basın açıklamasıyla son buldu. ’

İlçenin Dörtyol Kavşağına kadar slogan atarak gelen grup adına bir konuşma yapan BDP İlçe Başkanı İkram Bedir, "1 Kasım birçok yazar, aydın, kanaat önderi, filozof ve sivil toplum kuruluşları tarafından Ortadoğu’da yaşam alanlarını kan gölüne çeviren başta Amerika olmak üzere İsrail ve Suudi Arabistan’ın oluşturmuş olduğu Ortaçağ barbarlığı ürünü olan DAİŞ yani IŞİD çetelerine karşı destansı bir direniş sergileyen insanlık onurunu koruyan YPJ, YPG, direnişi ile başta Kobani kantonu olmak üzere Cizir ve Efrin kantonlarındaki direnişe dikkat çekmek ve sahiplenmek için bütün dünyada küresel olarak Dünya Kobani günü olarak kabul edildi dedi. 47. gününe giren Kobani direnişine bütün dünya sahip çıktı ve bizlerde Türkiye’nin sahip çıkmasını bekliyoruz. Rojavada’ki demokratik özerklik Suriye’deki tüm halklar için özgür bir gelecek vaat etmektedir. Bu nedenle bütün dünya halklarını 1 Kasım Kobani direnişine sahip çıkmaya davet ediyoruz" dedi.

Yapılan basın açıklamasının ardından toplanan kalabalık slogan atarak olaysız bir şekilde dağıldı. Sabah saatlerinde Emniyet güçlerinin almış olduğu önlemler sayesinde 1 Kasım Kobani günü olarak adlandırılan basın açıklaması olaysız bir şekilde son buldu.