Ağrı Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, uygulamaya başladığı yeni Avrupa Birliği Projesi’nin tanıtımını gerçekleştirdi.

Bir otelde gerçekleştirilen toplantıya Ağrı ve ilçelerinde bulunan birçok sivil toplum örgütü, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Ağrı Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hayati Aydemir, ‘Metal Teknolojisi Alanında MTE Kalitesinin Artırılması Projesi’ hakkında davetlilere bilgiler verdi. Avrupa Birliği’nden aldıkları 4’üncü proje olduğuna dikkat çeken Aydemir, “Gençlerimizin daha kolay meslek ve iş sahibi olması için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu projelerimiz sayesinde gençlerimiz açılan kurslarda kendilerini geliştiriyor ve daha kolay iş sahibi oluyorlar. Bu projemizde en az 100 gencimizi daha meslek ve iş sahibi yapmak için uğraşacağız. Bu projede emeği olan herkese teşekkür ediyor, gençlerimize başarılar diliyorum” dedi.

Projenin amacının metal teknolojisi alanında iş piyasası ihtiyaçlarına uygun örgün ve yaygın mesleki eğitimin verilmesi olduğuna vurgu yapan Hayati Aydemir, eğitim ve istihdam arasındaki ilişkiyi güçlendirme çalışmalarına katkı sağlamak istediklerini söyledi. Proje ortaklarının İbrahim Çeçen Üniversitesi Meslek Yüksekokulu ve Nurettin Dolgun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olduğunu belirten Başkan Aydemir, “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Başkanlığı AB Koordinasyon Dairesi Başkanlığı ile imzalanan sözleşme gereğince uygulanmaya başlanan ‘Metal Teknolojisi Alanında MTE Kalitesinin Artırılması Projesi’, Avrupa Birliği’nin Türkiye’de mesleki ve teknik eğitimin kalitesinin artırılması operasyonu kapsamında finanse ediliyor. Projenin amacı, metal teknolojisi alanında iş piyasası ihtiyaçlarına uygun örgün ve yaygın mesleki eğitim verilmesini sağlayarak eğitim ve istihdam arasındaki ilişkiyi güçlendirme çalışmalarına katkı sağlamaktır. İbrahim Çeçen Üniversitesi Meslek Yüksekokulu ve Nurettin Dolgun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin ortak olduğu projede öğrencilere, eğiticilere ve ustalara yönelik eğitim programları uygulanacak, Ağrı’da kaliteli mesleki eğitim sunulması yönünde alan araştırması ve işbirliği çalışmaları gerçekleştirilecektir” şeklide konuştu.

Başkan Hayati Aydemir’in ardından İbrahim Çeçen Üniversitesi Meslek Yüksekokulu ve Nurettin Dolgun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yetkilileri davetlilere hitap ettiler. Yapılan konuşmaların ardından program eğitmenlerin projeyi anlatmaları ile son buldu.