Eğitim Bir-Sen Ağrı Şube Başkanı Süleyman Gümüşer, güven tazeledi.

Eğitim Bir-Sen Ağrı Şube Başkanlığı 4.’ncü Olağan Genel Kurulu Kongresi Halk Eğitim Merkezi salonunda yapıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlanan kongrede konuşma yapan Eğitim Bir-Sen Ağrı Şube Başkanı Süleyman Gümüşer, “Bugün Türkiye ileri demokrasi diye cümle kuruyorsa, geçmişin yanlışlarından aranıyorsa, millete rağmenciler kaybediyor, sessiz çoğunluk sesini yükseltiyor, darbe ve muhtıra girişimleri eskisi kadar başarılı olamıyorsa; bunda Eğitim-Bir-Sen’in, Memur-Sen’in omurgalı ve dik duruşunun çok ama çok önemli payı vardır. Gezi’de kral çıplak diye bağıran, 17 Aralık küresel operasyonunda duruşunu bozmayan ve zamanla haklı çıkan yine biziz. Kobani olayları diye adlandırılan, hafızalara kirli görüntülerle kazınan, yağmalarla, vahşetle, şiddetle anılan, kardeşlik iklimini hazmedemeyenlerin bozmaya çalıştığı, çözüm sürecini sekteye uğratmaya çalışanlara “bu yol çıkmaz sokak” diyenler, sağduyuyu temsil edenler yine bizleriz. Çözüm sürecinde elimizi taşın altına koyduk ve koymaya devam ediyoruz. Bu ülke küresel tezgahların ameliyat masası değildir ve olmamalıdır. Büyük İsrail’in, Arz-ı Mevud’un hedeflerinden birisi Türkiye’nin doğusunu bölmektir. Bu tezgahı gören ve buna bütün gücüyle direnen bir teşkilatız. Yıllarca inkarcı asimilasyon politikalarına karşı durduk. Sistemin ötekileştirdiği insanlar olarak kardeşliğimize kurşun sıkanlara direndik. Direnmeye devam edeceğiz” dedi.

“Karaman Ermenek’teki maden ocağında mahsur kalan işçilerimizin yakınlarına sabır, son günlerde haince saldırılarda kaybettiğimiz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, acılı ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyorum”diyen Gümüşer, “Milli birlik ve kardeşlik için olmazsa olmaz olarak gördüğümüz çözüm sürecinin başarıya ulaşabilmesi amacıyla yürütülen tüm çalışmalara koşulsuz olarak destek verdik, vermeye de devam edeceğiz. Zira biz, çok kültürlü, eşit yurttaşlık ve katılımcı demokrasi anlayışı yeni ve güçlü Türkiye’nin, dünyanın neresinde olursa olsun haksızlığa uğramış bir mazlumun hakkını arayabilmesi ve onun yanında yer alabilmesi için çözüm sürecinin başarı ile sonuçlanmasını ön koşul olarak görmekteyiz. Bununla beraber çözüm sürecini provoke ederek engellemeye çalışanlar bilmelidirler ki, bizim desteğimiz özgürlüklerden taviz vermeyerek güvenlik zafiyetine neden olmayacak politika, strateji ve uygulamalara bağlı olacaktır. Antidemokratik uygulamalardan beslenen, derin ve kirli odakların taşeronluğunu üstlenenlerin ortaya çıkardığı faili meçhullerle dolu "Eski Türkiye"nin eskide kalmasını istiyoruz. "Cumhuriyet Mitingleri", "Gezi Olayları", “Kobani” bahanesiyle ülkeyi kaosa sürüklemeye kalkışanlara fırsat verilmemesi, özellikle “Gezi” ve “Kobani” olaylarındaki vahşet ve vandallıkların bir daha yaşanmaması için herkese sorumluluk düştüğünü düşünüyoruz. Eylemelere öğrencileri ve çalışanlarını götüren, okulu politikleştirenlerin seslerinin bu günlerde daha çok çıktığına şahit oluyoruz. Eğer her birimiz üzerimize düşeni yapmazsak, üzerimize çökecek karabasanın altında kalırız. Evet, biz düşünen ve üreten erdemli bir davanın mensuplarıyız. Soylu mücadelenin adresi Eğitim-Bir-Sen olarak, geldiğimiz nokta bizi, Allah korusun, kibre, şımarıklığa, gurura, tepeden bakmaya, rehavete sevk etmeyecektir. Aksine her dem kendimizi muhasebe içinde tutacağız. Unutmamalıyız ki, 1 milyonu aşkın eğitim çalışanı var. Yapacağımız ve yapmamız gereken daha çok iş olduğunu söylemek istiyorum. Çalışanlarımızın hakkını, hukukunu korumaya, eğitim çalışanlarına özel kazanımlar üretmeye devam ettikçe, inşallah daha büyük başarılara da imza atacağız” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından kongreye tek liste ile giren Süleyman Gümüşer güven tazeledi. Kongreye Büro Memur Sen Ağrı Şube Başkanı Ahmet Alpaslan, Birlik Haber Sen Ağrı Şube Başkanı İzzet Şimşek, Safa Vakfı Başkanı Mücahit Aydın, İHYAD Başkanı Mehmet Aslan, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İshak Hasanoğlu, Ensar Vakfı Ağrı Şube Başkanı Serhat Kılıç, Hamur Ak Parti İlçe Başkanı Ubeyt Bağlan, Bayındır Memur Sen Ağrı Şube Başkanı Faruk Çelik, Sağlık Sen Ağrı Şube Başkanı Melik Yakut İmam Hatip Mezunları Derneği Başkanı Ahmet Erdoğan ile sendika üyeleri katıldı.