Ağrı Valisi Musa Işın’ın Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilmesinden sonra kardeş belediye olarak seçilen Kahramanmaraş Belediyesi heyeti Ağrı’ya geldi.

Sabah saatlerinde Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç başkanlığında Ağrı’ya gelen Kahramanmaraş heyeti Ağrı Valisi ve Belediye Başkan Vekili Musa Işın tarafından karşılandı. Yaklaşık bir aydır belediyeyi teslim aldıklarını kaydeden Başkan Işın, "Çok kısa sürede; kısa orta ve uzun vadede proje ve hizmetlerin yapılabilmesi için hükümetimizin desteğiyle ciddi bir gayretin içindeyiz. Kahramanmaraş Belediyemiz de bizimle eşleşmiş, geçtiğimiz hafta Sayın Başkanımız tarafından bir ekip buraya gönderilmiş ve çalışmalar yapılmıştı. Yapılan saha çalışmalarından sonra hazırlanan projelerle birlikte Sayın Başkanımız heyeti ile birlikte kentimize teşrif ettiler. Bize çok büyük katkılar sağlayacaklarından hiç şüphem yok. İnşallah biz de getirdikleri projeleri en kısa zamanda tahakkuk ettireceğiz" diye konuştu.

Haftasonu, gece gündüz demeden çalışacaklarını dile getiren Başkan Işın, "Kısa sürede bu ili pislikten, çamurdan, çöpten ve rezaletten kurtarmak bizim vazifemizdir. Her şeyden önce ilimizi yaşanabilir bir hale getirmek için bütün gayretimizi sarf edeceğiz. Kahramanmaraş gibi bir ilimizin yanımızda olması da bize ayrı bir güç ve cesaret vermektedir. İnşallah kısa zamanda Ağrı halkı yapılmamış bir çöm hizmeti görecektir. Ağrı halkı layık olduğu hizmetleri girecektir. Bunların çok büyük bir kısmını da belediyemizin kaynakları ile yapacağız. Proje yönetimi, para yönetimi ve personel yönetimi ile biz bu kenti yaşanabilir bir hale getireceğiz. Halkımız yeter ki azıcık bir sabır göstersin. İnşallah en kısa sürede bunun meyvelerini göreceğiz" şeklinde konuştu.

Kahramanmaraş Büyükşehir Beldiye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ise, "Gerçekten bende çok mutlu oldum. Biz kardeşlik hukukunun gereği burdayız. Bütün Kahramanmaraş halkının Ağrılı hemşehrilemize selamlarını getirdik. Saygıdeğer Başbakanımız bize bu görevi tevdi etti. Ağrımızı daha güzel, daha modern, daha yaşanabilir bir hale getirmek için katkıda bulunmaya geldik. Sayın Valimizi çok kararlı gördük. Çok azimli bir insan. Ağrı’nın belediyecilik anlamındaki aksayan hizmetlerini planlayıp Ağrı’nın daha güzel daha yaşanabilir bir hale getirmek için gerçekten daha kararlı bir tutumla birlikte güzel çalışmalar yapacağız" diye konuştu.

Ağrıyı görünce üzüldüğünü kaydeden Başkan Erkoç, "Belediyecilik anlamında bir planlama yapılmamış. Son 3 yılda herhangi bir çalışma yapılmamış. Bir şehir merkezi ülkemizin serhat boyunda, 1927 yılında şehir olmuş bir il. Çok önemli yatırımlar yapılmış burada ama belediyecilik anlamında çok ciddi sıkıntılar var. Yapılan parkların bile bakım onarımı yapılmamış. Kaldırımlar, yollar her taraf çamur içinde. Ama inşallah Sayın Valimizin bu kararlı tutumu ile birlikte bizim de danışmanlık olarak teknik olarak tüm ekibimizle Ağrı’nın hizmetindeyiz. Hükümetimiz tarafından belediyeye de gerekli kaynaklar sağlanmasına rağmen hizmetler yapılmamış, planlanmamış, ilgi gösterilmemiş. Biz sayın Valimizin şevkini görünce daha çok mutlu olduk. bölgeye sevdalı birisi. Ağrıya neler yapılacağını merak edenler Ağrı’nın bugünki resmini çeksinler bir de sonbahardaki son halini görsünler. Neler olacağını görecekler. İnşallah gerekli çalışmaları beraberce yapacağız" ifadelerinde bulundu.