Ağrı Valisi ve Belediye Başkan Vekili Musa Işın, “Biz vatanımızı korumak için şehit veriyoruz. Ama hiç kimse bizimle baş edemeyecektir. İnşallah teröristlerde bitecektir. Her gün onlarcası öldürülüyor, yok edilip imha ediliyor. İhanetlerinin cezasını canlarıyla ödemeye devam edecekler, zaten ediyorlar” dedi

Ağrı Valisi Musa Işın geçtiğimiz günlerde Doğubayazıt ile Van’ın Çaldıran ilçesi arasında bulunan Tendürek Dağı kırsalında çıkan çatışmada şehit olan güvenlik korucusu Fethullah Aladağ’ın baba evini ziyaret etti. Doğubayazıt’ın Somkaya Köy’ünde şehit güvenlik korucusu Fethullah Aladağ’ın taziyesine, Ağrı Valisi ve Belediye Başkan Vekili Musa Işın, İl Jandarma Alay Komutanı Coşkun Sel, İlçe Kaymakamı Ulaş Akhan Musa Işın’ın eşi Tuba Işın katıldı. İlk olarak şehidin baba evini ziyaret eden Musa Işın ve beraberindeki heyet şehidin babası Mehmet Aladağ ve yakınlarına başsağlığı dileyerek şehidin ruhuna Fatiha okudular. Zaman zaman gözyaşlarına boğulan ve konuşmakta güçlük çeken Şehidin babası Mehmet Aladağ’ı Musa Işın, şehidin hamile olan ve 4 çocuk annesini çocuk annesini Tuba Işın teskin etti. Musa Işın burada yaptığı konuşmada, PKK’nın Islama, bayrağa ve vatanımıza musallat olan bir terör örgütü olduğunu söyledi.

PKK’ya karşı askerimizle, polisimizle ve korucularımızla mücadele etmemiz gerektiğini belirten Işın, “Eğer mücadele edemezsek biz vatanımızı, dinimizi, İslamı, namusumuzu ve bütün değerlerimizi kaybederiz. Biz bu mücadeleyi götürmek zorundayız. Bu mücadele uğrunda şehit olanların mertebesi şahadettir ve çok yüksektir. Sürekli söylüyoruz, Allah bu mertebeyi bize de nasip etsin. Ölüm mukadderdir, ama ölümünde en güzeli şehitliktir. Cenabı hak bu şahadeti dinimiz, vatanımız ve bayrağımız için bize de nasip etsin inşallah” ifadelerini kullandı

Yeni şehit vermediklerini ve millet olarak var oldukları günden bu yana sürekli şehit verdiklerini hatırlatan Işın, “Biz Müslümansız, vatanımızı korumaya çalışıyoruz. Bizim millet olarak bugüne kadar yeryüzünde hiçbir halka ve milletle olmamıştır. Ama sürekli bizim vatanımıza ve dinimize bayrağımıza ve huzurumuza, zenginliğimize göz dikenler olmuştur. Onlar sürekli bizimle mücadele etmişler, bu mukaddes vatanımızı, dinimizi, bayrağımızı ve tüm kutsal değerlerimizi korumak zorundayız. Bu uğurda mücadele ettiğimiz zaman şehitlerimiz, gazilerimiz de olacak. Bu bir hakikattir, bizde bu uğurda mücadelemize devam edeceğiz, bunlara fırsat vermeyeceğiz” şeklinde konuştu.

Bağımsızlığımızı namusumuzu ve şerefimizi koruyacağız diyen Işın, “Biz namahrem eli bu memlekete değmesin istiyoruz. Ecnebi ayakları bu toprakları çiğnemesin, vatanımız kirletilmesin biz bunun derdindeyiz. Bu uğurda şehit olanlara Allah gani rahmet etsin, ailelerine sabır versin, bütün milletimize baş sağlığı diliyoruz. Cenabı hak inşallah bu belayı bir an önce milletimizden def edecektir. Bizim milletimiz dualı bir millettir. Bu mukaddes bir vatandır, her toprağında şehit kanı vardır. Var olduğumuz günden beri biz vatanımızı korumak için şehit veriyoruz. Ama hiç kimse bizimle baş edemeyecektir. İnşallah teröristlerde bitecektir. Her gün onlarcası öldürülüyor, yok edilip imha ediliyor. İhanetlerinin cezasını canlarıyla ödemeye devam edecekler, zaten ediyorlar. Bu çapulcuları, canileri, haydutları inşallah hep beraber yok edeceğiz. Bunları kullananları da tanıyoruz, biliyoruz. Onarla da devletimiz ve milletimizin mücadelesi devam ediyor. Biz bunlara hiçbir şekilde fırsat vermeyeceğiz. Kanımızın son damlasına kadar vatanımızı korumaya devam edeceğiz. Kime şahadet nasip olursa ne mutlu onlara, Allah bu uğurda gerekirse hepimiz vatanımız, namusumuz ve şerefimiz, dinimiz ve bayrağımızı için şehit olmaya hazmetmiş bir milletiz” diye konuştu.

Şahadetin güzel bir makam olduğunu ve ölümlerin en güzeli olduğunu dile getiren Işın, “Yeter ki biz sabredelim, şehitlerimizin aileleri bizlere emanettir ve her zaman onların yanındayız. Eşleri bizim kardeşimiz, babaları bizi babamız, anneleri bizim annemiz, çocukları bizim çocuklarımızdır, onları hiçbir zaman yalnız bırakmayacağız. Daha önce de burada korucularımız şehit olmuştu, sürekli onlarla görüşüyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Işın, baba ocağında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gönderdiği taziye mesajını okudu, Erdoğan’ın mesajında “Ülkemizin güvenliği, halkımızın huzuru için yüksek bir vazife şuuru ile görevini ifa ettiği sırada şehit düşen kıymetli oğlumuz Fethullah Aladağ için cenabı Allah’tan rahmet niyaz ediyorum. Bu acı haberin hepimizi derinden üzdüğünü belirtiyor, sizler başta olmak üzere merhum şehidimizin kederli aile ve yakınlarına baş sağlığı diliyor, sabır ve metanet diliyorum” ifadelerine yer verildi.

Şehidin 4 çocuğuyla yakından ilgilenen Musa Işın, şehit Fethullah Aladağ için Kur’an okudu. Şehidin çocukları ile yakından ilgilenen Işın ve eşi Tuba Işın ile beraberindeki heyet şehit ailesi ve yakınlarına başsağlığı dileyip Fatiha okuduktan sonra köyde bulunan taziye evine geçtiler. Taziye evinde bulunan köylüler ve şehit ailesine sabır dileyen Işın Fatiha okuduktan sonra taziye evinden ayrıldı. Köyden ayrılırken Okul çıkışı öğrencileri gören Işın makam aracından inerek öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra çeşitli hediyeler dağıttı.