Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi öğrencileri, Piri Reis Ortaokulu’na 400 adet kitap yardımında bulundular.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi öğrencileri, “Her Öğrenci Bir Kitap” kampanyası kapsamında topladığı kitapların 400 adedini Ağrı Merkez Piri Reis Ortaokulu öğrencilerine teslim etti. Geçtiğimiz aylarda başlayan kampanya kapsamında Ağrı kent merkezindeki esnafları tek tek gezerek kitap toplayan üniversite öğrencileri, topladıkları kitapları ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıtmaya başladı. Adem Kızılaslan, Hakan Burkuş, İmranay Arapkirli, Abdulkahar Doğan ve Çiğdem Pekgöz’ün öncülüğünde başlayan “Her Çocuk Bir Kitap” kampanyasında şu ana kadar yaklaşık 5 bin adet kitabın toplandığı ifade edildi. Toplanan kitapların 400 adedini Piri Reis Ortaokulu’na teslim ettiklerini ifade eden Adem Kızılaslan, “Biz bir aylık süre içerisinde 5 bine yakın kitap topladık. Biz kitap dağıtımına ilk olarak Piri Reis Ortaokulu’nda başladık. Ağrı’da sosyoekonomik durumu kötü olan öğrencilerimiz için kitap topluyoruz. Bugün buraya 400’e yakın kitap getirdik. Getirdiğimiz bütün kitaplar çocukların seviyesine göre. Baktığımız zaman bugüne kadar çocuklarımıza verilen yanlış kitapların hepsini biz analiz ettik, onlara göre kitap getirdik. Getirdiğimiz kitaplar ilk ve ortaokul seviyelerine çok uygun kitaplar. O yüzden eminim ki bütün çocuklar bu kitapları okuyarak, daha güzel bir nesil oluşturabiliriz çocuklar için. Ağrı’ya bence bunlar çok yakışıyor. Sadece kitap yardımıyla kalmak istemiyoruz. Giyim, kırtasiye ve diğer yardımları da yapmayı düşünüyoruz. Bu kampanyaya bütün arkadaşlarımız yüreklerini koydu. Biz Ağrı’da daha çok çocuğun gülüşü ve mutluluğu olmak istiyoruz” dedi.

Okula getirilen kitaplardan dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden yedinci sınıf öğrencisi Gönül Kılıçarslan, “Okulumuzda kitabımız yoktu. Ağabey ve ablalarımız okulumuza kitap getirdiler. Kitapları gördüğümüzde çok mutlu olduk. Tüm kitapları okuyacağız. Kitapları bizlere getiren herkese çok teşekkür ederiz” dedi.

Kampanyanın tüm hızıyla devam edileceği ve kitap yardımında bulunmak isteyenlerin kampanyaya destek olabileceği ifade edildi.