Aksaray Afet Müdahale Planı Tanıtım ve Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi.

Valilik toplantı salonundaki toplantıda konuşan Aksaray Valisi Şeref Ataklı, Türkiye’nin 1999 depremi ile afetlere hazırlıklı olmanın önemini yaşayarak öğrendiğini söyledi. Başbakanlığa bağlı Afet Acil Durum Başkanlığı’nın afet öncesi ve sonrası için Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) hazırladığını belirten Vali Ataklı, iller bazında da bütün kamu kurum ve kuruluşların görev ve sorumluluk alanları içerisinde, güncel uygulanabilir hazır bir afet planı olacağını söyledi. Vali Ataklı, “Afet olduktan sonra ne yapacağız diye düşünmek yerine afet olmadan önce ne yapmamız gerektiğini, neyle karşılaşabileceğimizi öngörerek ona göre hazırlıklı olmamız büyük önem arz ediyor. Afet Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’mızın ülkemizde meydana gelen deprem, yangın, sel felaketi ve her türlü afetlere karşı ne kadar etkin şekilde çalışma yaptığını görüyoruz. Bunu memnuniyetle müşahede ediyoruz” dedi.

Afetler karşısında hazırlıklı olmak hızlı ve etkin şekilde hareket etmenin önemini vurgulayan Vali Ataklı, "Yaşanabilecek afetlerle ilgili doğru, sağlıklı öngörülerde bulunarak ona dayalı hazırlıkları yapmış olmamız gerekiyor. Türkiye genelinde genel bir afet planı var. Temel plana bağlı olarak illerde operasyonel planları hazırlamak durumda. Bizim planlarımızın sürekli güncel olması hemen uygulanabilir olması gerekiyor. AFAD İl Müdürlüğü’müz bu tür afetlere karşı çalışmalarını aksatmadan eksiksiz şekilde yürütmeye çalışıyor. Bunu memnuniyetle görüyorum. Umarım büyük afetler yaşamayız. Ama başımıza geldiği takdirde en az zararla afetlerden kurtulmanın yollarına bakmamız gerekiyor. İlgili birimlerimizin hızlı bir şekilde planlarını hazırlar ve belirlenen zamanda AFAD’a ulaştırırlarsa çalışmalar amacına ulaşmış olur” şeklinde konuştu.

Toplantıda İl Afet ve Acil Durum Müdürü İsmail Öztabak tarafından Aksaray Afet Müdahale Planı genel bilgilendirme sunumu yapılarak katılımcılara bilgi verildi. Şube Müdürü Cezmi Türkmen tarafından da ‘Yerel Düzey Hizmet Grupları Planlarının’ sunumu yapıldı. Toplantıda ayrıca, her kurum ve kuruluşun Aksaray Afet Müdahale Planı kapsamında görev sorumluğu içerisinde ilgili planlarını hazırlayarak İl Afet Acil Durum Müdürlüğü’ne göndermesi istendi. Toplantıya Vali Yardımcısı Kubilay Ant, Belediye Başkan Yardımcısı Yılmaz İlhan, Karayolları Konya Bölge Müdürlüğü, BTK Ankara İl Temsilcileri ile kamu kurumlarının il müdürleri, il genelinde afet ve acil durum karışışında görev alacak ilgili personeller ile sivil savunma uzmanları katıldı.