Aksaray’da Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda bulunan hükümlü ve tutukluların manevi yönden gelişimlerine katkı sağlamak ve ceza İnfaz süreci boyunca içerisinde bulundukları stresi azaltmak, kültürel ve sosyal faaliyetlerden yararlanmalarını sağlamak amacıyla Mevlana’yı Anma etkinliği düzenlendi.

Mevlana Celaleddin-i Rumi Hazretlerinin vefatının 741. yıldönümü münasebetiyle Aksaray Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda düzenlenen programa, Ceza İnfaz Kurumu Müdürü vekili Sabri Erdoğan, Ceza İnfaz Kurumu 2. Müdürü Sayın Hikmet Yüce, kurum personeli ile hükümlü ve tutukluların katıldı. Programı düzenleyen Hafız Osman Akyol ve Grup Vav ekibi programa Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başlamışlar ardından Tasavvuf Musikisi ve Sema Gösterisi ile program devam etti.

İzleyicilerden büyük beğeni toplayan programda Hafız Osman Akyol tarafından Mevlana’nın manevi şahsiyeti, Mevlevilik ve Mevlana’nın özlü sözlerinden bilgiler vererek izleyicilerin Mevlana’yı ve Anadolu erenlerini yakından tanımaları sağlandı. Sema gösterisi sırasında sahneye çıkan semazenler izleyicilere unutulmaz anlar yaşatırken, küçük semazen Hakan’ın Sema gösterisi ve okuduğu ilahiler izleyenlerden büyük beğeni topladı.