Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Diyabet Okulunda, 2016 yılında 5 bin 246 şeker hastasına hipoglisemi, hiperglisemi, insülinler ve insülinlerin kullanımı, oral anti diyabetikler, diyabetle sosyal yaşam, beslenme ve diyet, fiziksel aktivite konularında eğitim verildi.

Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Uzm. Dr. Cengizhan Kılıçaslan, “Diyabet Okulu ile diyabet hastalarının günlük yaşamda karşılaştığı sorunlara çözüm bularak yardımcı olmak ve hastalıkları ile daha kolay yaşamalarını sağlamak amacı ile hipoglisemi, hiperglisemi, insülinler ve insülinlerin kullanımı, oral anti diyabetikler, diyabetle sosyal yaşam, beslenme ve diyet, fiziksel aktivite vb. konularında ücretsiz olarak eğitimler veriyoruz. Bir Endokrin uzmanı ve 9 dahiliye uzmanı ile şeker hastalarına sağlık hizmeti sunuyoruz” dedi.

Diyabet Eğitim Hemşiresi Hatice Bilen İpek ise hastanede grup eğitimleri haftanın her günü 11:00-12:00 saatleri arasında eğitim hemşireleri tarafından verildiğini belirterek, “Diyabet Okulumuzda ise eğitimler Endokrin uzmanı, Dahiliye Uzmanları, diyabet eğitim hemşireleri, diyetisyenler ve fizyoterapistler tarafından 6 modül şeklinde verilmekte. 2016 yılında, 45 tanesi diyabet okulunda olmak üzere 5 bin 246 şeker hastası, hipoglisemi, hiperglisemi, insülinler ve insülinlerin kullanımı, oral anti diyabetikler, diyabetle sosyal yaşam, beslenme ve diyet, fiziksel aktivite vb. konularında bireysel eğitimler verdik. Hastanemiz personeline ise yılda 2 kez olmak üzere diyabet konularında eğitim veriyoruz. Ayrıca hastanemizde staj yapan tüm öğrencilerimize diyabet konusunda eğitimler vererek danışmanlık yapıyoruz” dedi.