Aksaray Belediyesi şehrin muhtelif yerlerinde yıpranmış otobüs bekleme duraklarını yenileriyle değiştirmeye başladı.

Ulaşım Master Planı çerçevesinde şehir merkezi dahil bir çok noktada köklü değişimler yapan Aksaray Belediyesi, şehir trafiğinin daha rahat ve akıcı hale getirdi. Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’nın talimatlarıyla şehrin birçok kavşak ve refüjlerinde eş zamanlı olarak başlatılan çalışmalar hızla devam ediyor. Şehir merkezi başta olmak üzere birçok noktada trafiğin akış yönlerini yeniden düzenleyen ulaşımdan sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Baydar, toplu ulaşımda aksaklıklara geçit vermiyor.

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’nın toplu ulaşımda memnuniyet önceliğinin vatandaş olduğunu belirtmesi üzerine geliştirilen çalışmaları koordine eden Başkan Yardımcısı Serdar Baydar, yenileme çalışmalarının yapıldığı otobüs bekleme duraklarından olumlu yönde geri dönüş alındığını söyledi. Başkan Yardımcısı Baydar, otobüs durakların yenilenmesiyle ilgili olarak önümüzdeki günlerde geniş kapsamlı bir ihale yapılacağını aktardı. Aksaray’da toplu ulaşımın daha konforlu koşullarda yapılması adına duraklar, otobüsler ve anlayışın modernize edileceğini bildirildi.

Öte yandan, üniversite, aratol otobüs güzergahı ve TOKİ hattı yeni kurulurken ,merkezdeki yıpranan bazı bekleme duraklar da yenileriyle değiştirildi.