Aksaray’ın Taşpınar kasabasında 6 ay önce şiddetli yağış nedeniyle yıkılan ve zarar gören köprüler ile altyapı sistemleri AFAD tarafından yeniden yaptırıldı.

Aksaray Valisi Şeref Ataklı beraberinde Jandarma Komutanı Albay Levent Ölmez, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Altundağ, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami Zabun, İl Afet Acil Durum Müdürü İsmail Öztabak ile Taşpınar kasabasını ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Taşpınar Belediye Başkanı Cihan Yüksel’den bilgi alan Vali Ataklı, Haziran ayı içerisinde şiddetli yağışlar nedeniyle yıkılan ve zarar gören 3 köprünün yeniden yaptırıldığını söyledi. Taşpınar kasabasının içinden geçen dere üzerine kurulan köprülerin sel nedeniyle yıkılıp, zarar gördüğünü ifade eden Vali Ataklı sel sonrasında AFAD tarafından zarar tespitlerinin yaparak çalışmalara başladığını belirtti.

Yıkılan ve kullanılamayacak duruma gelen 3 köprünün yeniden yaptırılması için ödenek temin edildiğini ifade eden Vali Ataklı, "Köprüler yeniden yapılarak kullanıma sunuldu. Bundan sonra olası bir sel durumundan özellikle vatandaşlarımızın zarar görmesini önlemek için dere yatağındaki evlerle ilgili bir çalışma yapılması gerekiyor. Belediyemizin burada oturan vatandaşlarımızla görüşerek bu konuda bir çalışma yapması daha iyi olacaktır. Sel nedeniyle zarar gören içme suyu hattı, 13 adet kanalizasyon bacası yenilenirken, toplam bin 700 metrekare kilitli parke taşı da temin edilen ödenekle yeniden döşendi" dedi.