Aksaray’da Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’nde görevli tarım danışmanlarına "Tarımsal Danışmanlık Eğitimi" verildi.

İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen eğitime çok sayıda tarımsal danışman katılırken, eğitim Tarımsal Veriler ve Koordinasyon Şube Müdürü Yusuf Çiçek tarafından verildi. Aksaray tarımının gelişimi, tarım ve hayvancılıktaki veriler ve Aksaray tarımının özelliklerinin anlatıldığı eğitimde, tarım danışmanları geniş kapsamlı bilgilendirildi.

Konuyla ilgili bilgiler veren Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Tarımsal Veriler ve Koordinasyon Şube Müdürü Yusuf Çiçek, 2009 yılında Türkiye’de danışmanlık hizmetini veren ilk ilin Aksaray olduğunu belirterek, “Aksaray olarak Türkiye genelinde ilk danışmanlık hizmetlerini veren illerden biriyiz. Bu konuda 2009 yılında eğitimlere başladık ve 2009 yılındaki Türkiye verilerine göre 498 işletmeye biz tarımsal danışmanlık hizmeti götürdüğümüzde o zaman süt üreticileri birliğimiz, koyun keçi ve damızlık sığır yetiştiricileri birliğimiz vardı ve bunların aracılığı ile hizmet götürdük. Aksaray olarak biz 4 tane üretici örgütümüz, 1 tane ziraat odamız, 1 tane derneğimiz ve 1 tanede özel şirketimiz olmak üzere toplam 7 tane kurum ve kuruluş bizden yetki almış bulunmakta” dedi.

Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Bekir Kayan ise, Aksaray’ın tarım ve hayvancılığında her zaman Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüyle ortaklaşa çalıştıklarını belirterek, kurumlar arası iletişimle her zaman büyük başarılara imza attıklarını söyledi.

Aksaray’ın tarım ve hayvancılığı hakkında bilgi veren Başkan Kayan, nüfusun yüzde 80’inin tarım ve hayvancılıktan geçimini sağladığını belirterek, yapılan sosyal aktiviteler ve eğitim seminerleri ile her zaman çıtayı bir üst seviyeye taşıdıklarını kaydetti. Eğitimin her alanda olduğu gibi tarım ve hayvancılıkta da ciddi bir önem taşıdığını belirten Başkan Kayan, tarım danışmanlarına verilen eğitimlerle adeta güce güç kattıklarını ve tarım ve hayvancılığın gelişmesinde ciddi bir boyut kazandıklarını kaydetti. Başkan Kayan, bu tür eğitim faaliyetlerinin sürekli olarak süreceğini kaydetti.

Yapılan konuşmaların ardından tarımsal danışmanlara eğitim verilirken, eğitimin ardından danışmanların soruları yanıtlandı.