Nüfusunun yüzde 80’inin tarım ve hayvancılıktan geçimini sağladığı Aksaray’ın küçükbaş hayvanları yaklaşık 170 ülke temsilcisinin katılımı ile gerçekleştirilen Uluslararası Küçükbaş Hayvan Kongresi’nde tanıtıldı.

Konuyla ilgili bilgiler veren Aksaray Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk, Konya Bahri Dağdaş Uluslararası Araştırma Enstitüsü’nde geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Uluslararası Küçükbaş Hayvan Kongresi’ne katıldıklarını belirterek, Aksaray’ın tarım ve hayvancılığını tanıttıklarını söyledi. Kongreye yaklaşık 170 ülkeden temsilcilerin katıldığını belirten Başkan Aktürk, Aksaray Damızlık Birliği olarak çok sayıda küçükbaş hayvanla kongreye gittiklerini söyledi. Kongrenin çok verimli geçtiğini belirten Başkan Aktürk, bazı gelişmiş ülkelerden de tarım ve hayvancılık alanında fikir alışverişinde bulunulduğunu kaydetti.

Kongrede dünyadaki küçükbaş hayvan sıkıntısı ve sorunlarının masaya yatırıldığına değinen Başkan Aktürk, “Kongrede dünyadaki küçükbaş hayvan alanındaki sorun ve sıkıntıların yanı sıra ülkemizi ve çalışmalarımızı diğer ülkelere göre kıyaslama imkanımız oldu. Kongre sonunda baktığımızda ise Türkiye ve Aksaray olarak birçok ülkeden iyi durumda olduğumuzu gördük. Tabi dünyada lokomotif olarak bizden önde olan Yeni Zelanda, Avustralya ve İngiltere gibi ülkeler de var. Ancak Türkiye ve Aksaray olarak her geçen gün geliştiğimizi gösterdik” dedi.