Aksaray Belediyesi, içme suyunun şehre dağıtımının yapıldığı içme suyu şebeke ağında yer alan sağlıksız su borularını ve su hatlarının dağıtım noktalarındaki vanalarını yenilemeyi sürdürüyor.

Bu kapsamda E-90 karayolu üzerinden Ağaçlı Tesisi ve sanayi hattında bulunan 1984 yılında döşenmiş asbest borular sökülerek standartlara uygun polietilen borularla değiştirildi. Şebeke suyu analiz raporunda bazı mahallelerin şebeke suyunun debi miktarı ve basınç oranlarının değişkenlik göstermesi üzerine çalışmaların kapsamı genişletilerek ana arterler üzerinde bulunan bazı vanaların işlevlerini yitirdiği tespit edildi. İşlevini tam yerine getirmeyen ve tahrip olmuş vanalar yenileriyle değiştirildi.

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’nın yakından takip ettiği çalışmalar şehrin muhtelif bölgelerinde aralıklarla sürdürülüyor. Başkan Haluk Şahin Yazgı, içme suyu konusunu kesin çözüme kavuşturmak için yeni su kaynakları tespitinde ciddi adımlar atıldığını duyurdu. Başkan Yazgı, yüzde 50 kayıp-kaçak oranın standartlar seviyesine düşürülmesi için ise Bakanlık ve AB destekli yeni projelerin olduğunu söyledi. Ayrıca ilerleyen süreçte şehir şebeke suyunun otomasyon sistemine aktarılacağını belirten Başkan Yazgı, bilgisayar destekli programlarla hangi mahalleye hangi basınçta su verileceği konusunda kolayca tespitin yapılacağını ve bu sayede kayıp-kaçak hatlara anında müdahale edilerek su kayıp oranının minimum seviyelere düşmesinin hedeflendiğini bildirdi.