Aksaray’da Ayın Gençlik Merkezi seçilen Gençlik Merkezinin Gençlik Liderlerini kabul eden Vali Şeref Ataklı Aksaray Merkezde 2. Gençlik Merkezinin açılması için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı 81 ilde faaliyet gösteren gençlik merkezlerini daha aktif hale getirmek, gençlik merkezinde düzenlenen faaliyetlere daha fazla gencin aktif katılımını sağlanması amacıyla Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdürlüğü’nce uygulanan ‘Ayın Gençlik Merkezi’ uygulamasında Aksaray Gençlik Merkezi, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından belirlenen kriterlere göre yapılan değerlendirmede Kasım ayı için ‘Ayın Gençlik Merkezi’ seçildi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cüneyt Alkan, Gençlik Merkezi Müdürü İbrahim Irmak ve beraberinde gençlik liderlerinden oluşan heyet Vali Şeref Ataklı’yı ziyaret etti. Vali Ataklı elde edilen başarıdan dolayı Gençlik Liderlerini tebrik ederek Aksaray Gençlik Merkezinde geniş kapsamlı faaliyetlerin icra edildiğini ilgili ve hevesli gençlik liderleri sayesinde daha büyük başarılar elde edileceğine inandığını söyledi. Aksaray Gençlik Merkezinin 12 bini aşan üye sayısı ile sportif, kültürel ve çeşitli sanat dallarında gençlere rehberlik eden bir anlayışta çalıştığını ve bundan büyük memnuniyet duyduğunu belirten Vali Ataklı, “Geleceğimiz olan çocuklarımızın gençlerimizin halinden anlayan, onlara ağabey ve abla olarak rol model olan gençlik liderlerimiz çok ciddi ve önemli bir görevi ifa ediyorlar. Gençler örnek alacakları rol model bulmakta zorlanıyor. Bu anlamda Gençlik Merkezi önemli bir görev yapıyor. Aksaray’da ikinci bir gençlik merkezinin daha açılması için bir çalışma yürütüyoruz. Kent merkezinde açılacak 2. Gençlik Merkezi ile daha çok gencin sunulan imkanlardan yararlanarak kendini geliştirip, ailesi ve topluma daha yararlı işler yapacağına inanıyorum” dedi.