AK Parti İl Başkanı Abdulkadir Karatay, gençlik merkezinde öğrencilerle buluşarak yeni anayasa ve cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi hakkında bilgiler verdi.

Yeni anayasa ve cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile daha güçlü bir Türkiye’nin inşa edileceğini anlatan Başkan Karatay, “Gençlerimiz geleceğimiz. Gençlerimizin siyasette daha fazla görev alması, daha fazla sorumluluk üstlenmesini istiyoruz. Siyasetin gençleşmesini, eğitimli, donanımlı gençlerimizin ülke meselelerinde söz sahibi olmasını hedefliyoruz. Seçilme yaşını 30’dan 25’e indirerek ilk adımı atmıştık. Şimdi seçme ve seçilme yaşını eşitliyor, 18 yapıyoruz. 18-24 yaş arasındaki gençlerimiz, siyasette görev alabilecek, söz sahibi olabilecek. Biz, gençlerimize güveniyoruz. Çünkü biliyoruz ki cumhuriyetimizin geleceği gençlerimize emanet. Yeni anayasa ve hükümet sistemi ile milletin seçimi, milletin iktidarı olacak. Güvenoyu ve gensoru uygulaması kalkıyor. Millet iradesi doğrudan hükümete yansıyor. Cumhurbaşkanını millet seçtiği için, kurulacak hükümete de 5 yıllığına güvenoyu vermiş oluyor. Meclisin hükümete kanun hükmünde kararname çıkarma yetkisi vermesi kalkıyor. Mevcut sistemde kanun hükmünde kararname hazırlama yetkisi bakanlar kurulunda. Şimdi hükümet meclis dışında ve doğrudan cumhurbaşkanı tarafından kurulacağı için, yürütme alanında kararname çıkartma hakkı cumhurbaşkanına tanınıyor” şeklinde konuştu.

Açıklamaların ardından genç öğrenciler Başkan Karatay’a sorular yöneltti. Gençlerin sorusunu cevaplayan Başkan Karatay, “16 Nisan tarihinde yapılacak olan yeni anayasa ve cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi referandumunda Türkiye’nin geleceği, refahı, huzuru ve güçlülüğü için evet diyelim” dedi.