Aksaray’da Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Bekir Kayan, köy ve kasabaları gezerek üreticileri yerinde ziyaret etti.

Gittiği yerlerde incelemelerde de bulunan Başkan Kayan, üreticilerin sorunlarını dinleyerek çözüm üretti. Aksaray genelindeki tüm köy, kasaba ve ilçeleri gezen Başkan Kayan, üreticilerin memnuniyeti ile karşılandı.

Üyelerle görüşen Başkan Kayan, “Aksaray genelinde ne karda köy, kasa ve ilçe varsa hepsini tek tek geziyoruz, üreticilerimiz ile bir araya geliyoruz ve üreticilerimizin hayvanlarını, çalışmalarını yerinde inceliyoruz. Yaptığımız incelemelerin ardından sorunları olan üreticilerimize çözüm getirip sıkıntılarını gidereceğiz. Tüm sektörde olduğu gibi tarım ve hayvancılık sektöründe de teknoloji hızla ilerliyor. Artık anam babam usulü kalmadı. Bu yüzden üreticilerimize yerine görev eğitimlerde verip bilinçlendiriyoruz” dedi.

Üreticilere her alanda bilgi verdiklerini belirten Başkan Kayan, “Üreticilerimizin hepsine oynanan oyunları anlatıp süt fiyatlarındaki artışın nasıl olduğunu, yem fiyatlarının düşmesi için neler yaptığımızı anlattık. Bizi neden sevmediklerini de, neden üzerimize geldiklerini de üyemize anlattık. Kimse üreticinin hakkını peşkeş çekemez. Biz buna asla müsaade etmeyiz” dedi.

Zorluklarla hayvancılık yapan üyelerin süt fiyatlarının son iki yılda artmasından oldukça memnun olduklarını belirten Başkan Kayan, “Ayrıca yem fiyatlarını da düşürdüğümüzü öğrenen üreticilerimiz, şimdi bizden hayvanlarına yem istiyor. İnşallah en kısa sürede tüm bölgelerde yem konusunda ciddi girişimler yapıp üyelerimizi ucuz yemle buluşturacağız. Böylelikle üreticimiz kazanırken, ürünlerimizde kaliteli olacak” şeklinde konuştu.