Aksaray Ensar Vakfı Şubesi tarafından öğle yemeği programı düzenlendi.

Programa, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, Topakkaya Belediye Başkanı Yılmaz Akbulut, Belediye Başkan Yardımcıları Yılmaz İlhan ve Serdar Baydar ile imam hatipli öğrenciler katıldı.

Başkan Yazgı, yemekte yaptığı konuşmada belediye olarak imam hatipli öğrencilerin her zaman yanlarında olduklarını ifade ederek Aksaray’da İmam Hatip Okulları kapsamında yeni yerler açıldığını ve başka yeni yerlere de ihtiyaç olduğunu söyledi. Belediye olarak yapacakları çalışmaların içinde yer alan yurt yapma ve öğrencilere destek olma gibi faaliyetleri de önümüzdeki yıl içerisinde gerçekleştirmeyi planladıklarını belirten Başkan Yazgı, çalışmadan hiçbir şeyin elde edilemeyeceğini vurguladı. “Hizmetkar olmayı bizlere nasip ettiği için Allah’a hamd ediyorum” diyen Başkan Yazgı, “Bir kardeşimiz ayetten ve hadisten alıntılar yaparak çok güzel bir paylaşımda bulundu. Orada Peygamberimizin ‘Herkese ancak çalıştığının karşılığı vardır’ hadisinde buyurduğu gibi, ben bunu kendime düstur edindim. Çalışmanın karşılığını alabilirsiniz. Biz bunu hem kendi yaşantımızda hem de belediyede yapmış olduğumuz faaliyetlerde çok net bir şekilde görüyoruz” dedi.

Aldıkları emaneti genç nesiller ve öğrencilerle devam ettirmek istediklerini ifade eden Başkan Yazgı, medeniyeti yeniden ayağa kaldırmanın ilk adımlarının burada atıldığını belirterek, “Burada en önemli olan şey şu anda içinde bulunduğunuz ortamlar. Bir zamanlar daha zor ve kıt şartlarda yapılırken, şimdi Elhamdülillah yanınızda Ensar Vakfı’nın değerli başkanı ve Milli Eğitim Müdürü’müzün olduğu bir ortamda bunu gerçekleştiriyorsunuz. Bizlerin sizlerden beklentisi ve isteği, bizim emanet olarak aldığımız görevleri sizlere emanet etmek ve sizlerle bunu devam ettirmektir. Burada yapmış olduğunuz eğitim, burada alacağınız kültür, medeniyet birikimi ile inşallah hep istediğimiz o medeniyeti tekrar ayağa kaldırmanın ilk adımlarından bir tanesini gerçekleştirmiş oluyoruz” dedi.