Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle Aksaray Engelliler Derneği’ni ziyaret etti.

Engellilerin toplumla bütünleşmesi adına yerel yönetimlere büyük bir görev sorumluluğu düştüğünü açıklayan Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Aksaray Belediyesi olarak bu görev bilinci çerçevesinde hizmet ürettiklerini söyledi. Aksaray Engelliler Derneği Başkanı Bekir Kaya ile görüşen Başkan Yazgı, engellileri ilgilendiren her türlü projede belediyenin destek vermeye hazır olduğunu dile getirdi.

Engelliler Derneği Aksaray Şube Başkanı Bekir Kaya, engellilerin her türlü istek ve önerilerini iletme şansı bulduklarını ve kendilerine bu imkanı sunduğu için Başkan Yazgı ve ekibine teşekkür ettiğini ifade etti.

Sağlanan olanaklarla yetenekli birçok engellinin büyük başarılara imza attığını vurgulayan Başkan Yazgı, Aksaray Belediyespor Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımının kendi liginde lider olmasının da gurur verici olduğunu kaydetti.

Her insanın engelli adayı olabileceğine dikkat çeken Başkan Yazgı ise, “Öncelikle Allah yardımcınız olsun. Engelli olmak toplumdan uzaklaşmak değil bilakis toplumla iç içe olmaktır. Sizlerin de sosyal faaliyetlere ve etkinliklere katılmanız bizim öncelikli isteğimizdir. Sizlerin hayatlarını kolaylaştırmanın hepimizin görevi olduğunu biliyoruz. Bununla beraber şehrimize yapacağımız kaldırımları size uygun hale getirmek ve toplu taşımada otobüslerin engellilere uygun olması konusuna hassasiyetle yaklaşıyoruz” dedi.

Başkan Yazgı, ziyarette bir engelli gence tekerlekli sandalye de hediye etti.