Aksaray Belediyesi, yoğun ilgi ve talep üzerine, 30.11.2014 tarih ve 29191 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile yapılandırma son başvuru ve son ödeme tarihlerinin 1 ay uzatıldığını açıkladı.

Aksaray Belediyesi Mali Hizmetler Müdürü Mesut Çelik belediyeye emlak, işyeri Çevre Temizlik Vergisi ve su borcu olan vatandaşlarımızın, başvurularını 31 Aralık 2014 mesai saati bitimine kadar yapabileceğini belirtti. Kamuoyunda "torba yasa" olarak bilinen 6552 Sayılı Kanun’un sonuçlarına ilişkin açıklamalarda bulunan Çelik, af niteliğinde" olmamasına rağmen, vatandaşların kanuna büyük ilgi gösterdiğini, bugün itibarıyla belediyemize yaklaşık 3 Bin kişinin başvurduğunu ve kanun kapsamında 2 Milyon Liralık alacağın yapılandırıldığını ve 300 Bin TL’nin peşin tahsil edildiğini söyledi.

Aynı şekilde, 31 Aralık 2014’e kadar ödenmesi gereken ilk taksitlerin ödeme süresinin de 1 ay uzatıldığını aktaran Çelik, ilk taksit ödemelerinin, 31 Ocak 2015 tarihinin hafta sonu tatiline rastlaması nedeniyle 2 Şubat 2015 mesai saati bitimine kadar yapılabileceğini bildirdi. Çelik, Süre uzatımı yapılmadan önce belediyemize gelip borcunu yapılandıran vatandaşlarımızın ödeme süresi uzatımı için tekrar belediyemize gelmelerine gerek olmadığını, yapılandırmadan faydalanan vatandaşlarımızın ödeme sürelerinin yasal düzenlemeye uygun olarak belediyemiz tarafından bir ay uzatıldığını ifade etti.