Aksaray’da Damızlık Birliği’nin Mali Genel Kurul Toplantısı yapıldı.

Toplantı Sultanhanı ilçesinde bir otelde gerçekleştirildi. Toplantıya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami Zabun, Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk, Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, bölge illerden gelen sivil toplum örgütü başkanları ve çok sayıda üye katıldı.

Toplantıda konuşan Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Kayan, başkanlığa seçildiği günden bu yana yaptıkları çalışmaları ve Aksaray’ın tarım ve hayvancılığındaki gelişmeleri anlattı. Göreve geldikleri günden bu yana Aksaray’ın tarım ve hayvancılığı için ciddi projeler yaparak üreticinin ve çiftçinin her zaman yanında olduğunu belirten Başkan Bekir Kayan, devletinde desteklerinden yararlandıklarını ve tüm üyelerinin alanlarında ciddi desteklemeler almalarını sağladıklarını kaydetti. Birlik görevine başladıklarından bu yana üye sayılarının artış göstererek ciddi rakamlara ulaştığını ifade eden Başkan Kayan, bununla birlikte Aksaray’daki hayvan sayısını da artırdıklarını söyledi.

Üreticileri geliştirmek adına yapılan hizmetlerde sperma çalışmaları yaptıklarını da belirten Başkan Kayan, “Bu birliğin amacı daha kaliteli hayvanlar üretmek, üreticilere daha verimli süt elde etmelerini sağlamak, boğalar, spermalar kullanarak üreticilerin daha ileriki noktalara gelmesini sağlamak. Aksaray’da son bir yılda 65-70 bin buzağı oluşmuştur. Bizim aldığımız sperma sayısı ise 75 bin adettir” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından divan oluşturularak mali kurul toplantısına geçildi. Mali kurul toplantısında birliğin mali çalışmaları ve hizmet çalışmaları okunarak üyelere sunuldu.