Aksaray Belediyesi, 300 kişilik kapasitesi ile Türkiye’nin sayılı emekli evlerinden biri olan modern Emekliler Dinlenme Evi yaptı.

Sosyal Belediyecilikte önemli hizmetlere ve ilklere imza atan Aksaray Belediyesi, başta emekliler olmak üzere tüm vatandaşların yararlanacağı modern Emekliler Dinlenme Evi’ni Aksaray’a kazandırarak bir ilki daha gerçekleştirmenin haklı gururunu yaşıyor. Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ve ekibinin en önemli projelerinden birisi olan Emekliler Dinlenme Evi yarın saat 12.30’da törenle açılarak vatandaşların hizmetine sunulacak. Aksaray Belediyesi tarafından Ulu Cami yanında geniş bir alan üzerine yapılan açık ve kapalı alanlarıyla yaklaşık 300 kişilik kapasiteye sahip olan Aksaray Belediyesi Emekliler Dinlenme Evi, kütüphanesi, günlük gazetelerin yer aldığı gazete köşesi, modern oturma grupları, yeşil alanları, süs havuzu ve genel görünümü ile Türkiye’nin en modern ve en güzel emekli dinlenme evlerinden biri olarak gösteriliyor.

Aksaray’da sosyal belediyecilik adına yapılması gereken her türlü hizmeti gerçekleştirmeyi hedeflediklerini ve bu kapsamda emekli insanları da unutmayarak onlar için çok güzel bir dinlenme evi hazırladıklarını ifade eden Başkan Yazgı, “Bizim ilkemiz, insana hizmet ilkesidir. Yaptığımız bütün hizmetleri insan odaklı yapıyoruz. Bu kapsamda emekli vatandaşlarımızı da düşünerek onların yaz kış dinlenebilecekleri Emekliler Dinlenme Evi’ni Aksaray’ımıza kazandırdık. Emekli Dinlenme Evimiz; kapalı mekânda 80-100 kişi, açık alanda, bahçede ise 200 kişi olmak üzere yaklaşık 300 kişilik bir kapasiteye sahip. Kapalı mekanımızda kütüphanemiz, gazete okuma köşemiz var. Burada çay, kahve, sahlep, pasta, poaça, börek gibi unlu ve sütlü mamuller yer alacak. Özellikle bitkisel çaylar ve organik ürünler bulunacak. Burası adı üstünde Emekliler Dinlenme Evi. Ancak sadece emekliler değil, üniversiteli gençlerimiz ve tüm vatandaşlarımız da bu sosyal tesisimizden faydalanabilecekler. Tesisimiz, bütün halkımızın hizmetinde olacaktır. Emekli vatandaşlarımız emekli olduklarına dair belge ile emekli kartı çıkartarak dinlenme evimizdeki indirimlerden faydalanabilecekler. Fiyatlarımız da piyasaya göre çok hesaplı olacak” dedi.