Aksaray Birge Çocuk Akademisi 3-6 yaş gurubu kreş ve anaokulu öğrencileri Aksaray Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nü ziyaret etti.

Öğretmenleri gözetiminde İtfaiye Müdürlüğü’ne gelen öğrenciler, itfaiyenin nasıl çalıştığını ve toplumsal olaylara nasıl müdahale ettiğini uygulamalı gördü. Aksaray Belediyesi İtfaiye ekipleri, anaokulu öğrencilerine yangından korunma yöntemleri, itfaiyenin önemi ve görevlerini anlattı.

Öğrencilere itfaiyenin yangına müdahale ederken kullandıkları yöntemler bir bir gösterilirken temsili olarak öğrenciler yangın aracının sepetine bindirildi. Yangın tüpünün doğru kullanılması ve yangından korunma ekipmanlarını öğrencilere anlatan İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, 110 yangın ihbar hattını tanıttı. İnsanların yangın ve benzeri durumla karşılaşmaları halinde 110 ihbar hattına çağrıda bulunmasını isteyen yetkililer, itfaiye teşkilatının 7 gün 24 saat esasına göre çalışarak her zaman göreve hazır olduklarını belirtti.

Aksaray Birge Çocuk Akademisi Müdürü İmran Birge, çocuklarla birlikte zaman zaman kamu hizmeti veren kuruluşları ziyaret ettiklerini söyledi ve kurum faaliyetlerini görsel olarak tanıyan çocukların bu sayede bilinçlendiğini ifade etti.