Amasya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) bir yıldır uygulanan işlemlerin ardından yapılan denetleme sonucu akreditasyon belgesi almaya hak kazandı.

Amasya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Murat Kırlangıç, “Yaklaşık olarak bir yıldır üzerinde çalıştığımız 5 yıldızlı hizmet sunumundaki belgemiz olan akreditasyona nihayet hak kazandık. Bu ekip olarak bu güne dek yaptığımız özverili çalışmaların ürünüdür” dedi.

Güçlü kurumsal yapıya önem verdiklerini anlatan Murat Kırlangıç, “Bundan sonra üzerimize düşen aynı prensiple çalışmalarımızı sürdürerek mantığı sürekli iyileştirme olan bu sistemde daha iyi yerlere gelmektir. Bu sayede inanıyorum ki 2014-2017 stratejik planımızda da değindiğimiz güçlü kurumsal yapıya sahip, çağdaş yönetim anlayışıyla oda hizmetlerinde çeşitlilik ve gelişim gösteren, bölge kalkınmasında etkin rol alan bir oda haline geleceğiz” dedi.

Kırlangıç, Meclis Başkanı Hasan Ergen, yönetim kurulu üyeleri, Genel Sekreter Hasan Cinbaz, Genel Sekreter Yardımcısı Tuğba Ulutaş ve Akreditasyon ve Basın Sorumlusu M. Kazım Ünal’ın da bulunduğu toplantıda denetleme faaliyetlerini yürüten yetkili denetleme firması temsilcisi Mehmet Besleme’ye teşekkür etti.

Türkiye’deki oda sisteminin iş dünyası nezdindeki saygınlığının artırılmasını, odalarda sunulan hizmet türlerinin genişletilmesini, hizmet kalitesinin iyileştirilmesini ve Türk oda sisteminin Avrupa oda sistemine uyumunun sağlanmasını amaçlayan akreditasyon sisteminin Eurochambres ve İngiltere Odalar Birliği işbirliği ile İngiltere ve Almanya oda sistemlerinin en iyi uygulamalarının da dikkate alınarak 2001 yılında oda akreditasyon modeli olarak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından geliştirildiğini anlatan ATSO Akreditasyon ve Basın Sorumlusu M. Kazım Ünal da, “Bu sürecin ardından akreditasyon sürecine odaların dahil olması amacıyla peyderpey yapılan başvurulardan değerlendirmelerin ardından seçilen odaların başvuruları kabul edilmeye başlandı. Gerekli eğitim ve danışmanlık desteklerinin yanı sıra odaların yaptıkları hazırlıkları takip eden denetleme faaliyetlerinin ardından uygun görülen odalar TOBB tarafından akredite edilerek belgelendirmeye hak kazandılar” diye konuştu.