Çanakkale Zaferi’nin 100. yıl etkinlikleri çerçevesinde Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün desteğiyle (BYEGM) çıktığı Anadolu turuyla Çanakkale ruhunu pekiştirmeyi amaçlayan Çanakkale 100. Yıl Gezici Müzesi TIR’ı Amasya’ya geldi.

Yavuz Selim Meydanı’nda konuşlanan müzenin açılışını Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin ile Samsun Basın Yayın Enformasyon İl Müdürü Tahsin Bayar ve öğrenciler yaptı.

Çanakkale Zaferi’nin Türk milletini parçalayıp tarihten yok etmek üzere tertiplenen büyük bir komploya karşı milletin tarih, zafer ve desten yazdığı mücadelenin adı olduğunu belirten Vali Çomaktekin, “Milletimiz bu zaferi 7’den, 70’e herkesle kazandı. Her etnik yapıdan insanların bulunduğu, birlik ve beraberliğini ve bütünlüğünü sağlayarak gerçekleştirmiş olduğu büyük bir mücadele ve zaferdir” dedi.

Çomaktekin, “Bizler, Çanakkale ruhunu çok iyi anlamak, yaşamak ve bu aziz hatıraya saygı göstermek zorundayız. Bu ruhu sevgili öğrencilerimize, gençlerimize aktarmak bizim için büyük bir milli görevdir. Geleceğimizi ancak bu şekilde teminat altına alabiliriz” diye konuştu.

Samsun Basın Yayın Enformasyon İl Müdürü Tahsin Bayar da, 4 bin çeşit alet ve orijinal malzemenin sergilendiği müzenin Pazar gününe kadar açık olacağını söyledi.

Serginin açılışına, Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, Defterdar Hanefi Eraslan, Müftü İsmail İpek ve diğer yetkililer de katıldı.