Amasya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı İsa Köse, 16 yıl aradan sonra düzenlenen esnaf ve sanatkarlar şurası sonuçlarından umutlu olduğunu açıkladı.

Düzenlediği basın toplantısında Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından ‘Esnaf ve sanatkarların 2023 vizyonu, güçlü esnaf, güçlü ekonomi’ başlığı altında 26-27 Kasım günleri Ankara’da düzenlenen şuranın 1998 yılından bu yana gerçekleşmemesinden dolayı önemine değinen İsa Köse, “Gerekli yasal düzenlemeler yapılarak esnaf ve sanatkar kadromuzun günlük ihtiyaçlara uygun olarak güncellenmesi, teşkilatımızın kurala bağlanması ve esnaf sanatkar üyelerimizin yaşadıkları sorunların ve sıkıntılarının çözülmesi yönünde kararlar alındı” dedi.

Şuraya Amasya’dan etkin bir şekilde katılımda bulunduklarını anlatan Köse, mevzuat, vergi ve sosyal güvenlik, kredi ve finansman ve mesleki eğitim çalışma gruplarının raporlarının şurada sunulup değerlendirildiğini kaydetti.

Birlik başkanı Köse, Amasya’da Vali İbrahim Halil Çomaktekin ve Belediye Başkanı Cafer Özdemir’e de zaman zaman ilettikleri sorunlarına yapıcı şekilde yaklaşmalarından dolayı teşekkür etti.