Amasya merkeze bağlı Yassıçal köyü Filingirler Mahallesi’nde yaşayan kadınların kanalizasyon borularının yenilenmesi talebi yerine getirildi.

Köye yaptığı bayram ziyaretinde Filingirler Mahallesi’ndeki camiyi gezerken kadınlardan eskiyen kanalizasyon borularının yenilenmesi talebi geldiğini anımsatan Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, “O gün hanımların bizlerden bir isteği olmuştu. O istek mahallenin kanalizasyon sisteminin yenilenmesiydi. İnsan sağlığı açısından önemli olan bu talebi yerine getirme sözü verdik ve bu sözümüzü de tuttuk. Köy halkı da bu hizmete karşılık teşekkür etmek için bizleri buraya davet etti. Devletimizin kaynaklarını sizlere hizmet olarak ulaştırmaya devam edeceğiz” dedi.

Köy mezarlığının genişletilmesi için bir talep geldiğini belirten Vali Çomaktekin, “Özel İdare yetkililerine bu konuda gerekli talimatları verdim. Arkadaşlarımız gerekli çalışmayı yapacaklar. Ayrıca yol, sağlık ve okul ihtiyaçlarından da haberdarız. Bunları da takip ederek gereğini yapacağız” diye konuştu.

Beraberinde Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, eski Milletvekili Akif Gülle ve diğer yetkililerle birlikte köydeki Kur’an kursunu dolaşıp hediyeler verdiği vatandaşlarla sohbet eden Çomaktekin’e Yassıçal Camisi Dernek Başkanı Sadık Şişik tarafından yapılan hizmetlerden dolayı plaket verildi.

Belediye Başkanı Cafer Özdemir de, köylerin ihtiyaçlar doğrultusunda gerekli alt yapı ve ekipman desteğini belediye olarak sağlayacaklarını söyledi.