Amasya’nın Merzifon ilçesinde Merzifon Halk Eğitim Merkezi’nin açtığı engelli bireylerin eğitime uyumu kursuna katılan engelliler sanatla tanıştılar.

Merzifon Belediyesi’nin özel servisiyle evlerinden eğitim gördükleri Aile Eğitim Merkezi’ne ulaşımı sağlanan zihinsel ve bedensel engelli bireylere dikiş, nakış, ahşap boyama eğitimleri veriliyor.

Engellilere öncelikle günlük ihtiyaçlarını karşılamaları için el becerileri kazandırdıklarını ve sanatsal eğitim verdiklerini belirten Merzifon Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Murat Altuntaş, “Eğitimler sayesinde engellilerimizin tüketen değil üreten olduklarını, mesleki becerilerinin ve dışa vurulmamış becerilerinin olduğunu hatırlatıyoruz” dedi.

Kurs öğretmeni Huriye Erdeniz ise, amaçlarının engelli bireyleri topluma kazandırmak olduğunu belirterek, onları sosyalleştirmek, saygınlık kazandırmak, toplumda bir yerleri olduğunu hissettirmek için çaba sarf ettiklerini kaydetti.

Projeyi anlatan Erdeniz, “Projemiz bakanlığın başlatmış olduğu 23 yaş üstü bireylerin eğitimlerinin Halk Eğitim merkezlerine verilmesiyle başladı. Proje kapsamında aldığım hizmet içi eğitimle engellilerin sayısının çok olduğunu öğrendim. Onlarla hayat görüşüm değişti. Artık hayata daha pozitif ve daha neşe dolu bakıyorum” şeklinde konuştu.

Erdeniz, bundan sonraki hedefinin merkez ve köylerde yaşayan engelli bireyleri evlerinden çıkarıp, topluma kazandırmak olduğunu sözlerine ekledi.

Bedensel engelli Birkan Başar ise, “Kurs sayesinde kendime güvenmeye başladım. Yeni insanlar tanıdım. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nünde engelli olmayan bireylere mesajım bizi hor görmesinler. Sevgiyle, saygıyla yaklaşsınlar. Bizleri küçümsemesinler. Unutulmamalıdır ki; her birey potansiyel engelli adayıdır” ifadelerini kullandı.