Amasya’da oluşturulan şehitler ormanına il nüfusuna kayıtlı 105 şehit ve 15 Temmuz kahramanı şehit Astsubay Ömer Halisdemir ile İzmir’deki terör saldırısında kahramanca şehit olan polis Fethi Sekin’i adlarının üzerine yazıldığı fidanların dikimi yapıldı.

Amasya Orman Bölge Müdürlüğünün Boğazköy’de oluşturduğu ormana giden Amasya Valisi Salih Işık, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Zafer Uğur, Orman Bölge Müdürü Zekeriya Nane, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay ile diğer yetkililer, şehit aileleriyle birlikte diktikleri fidanlara can suyu verdiler.

İstiklal ve istikbal mücadelesinin yeniden verilmeye başlandığı bu günlerde şehitlerin aziz hatıralarını yaşamayı ve yaşatmayı borç bildiklerini belirten Vali Işık, “Dün olduğu gibi bugünde bu topraklar ve kadim millet uğruna canlarını feda eden değerleri bizden sonraki nesillere aktarıp adlarının yaşayacağının bilinmesini istiyoruz” dedi.

Orman Bölge Müdürü Nane de, “Bu vatan uğruna canlarını veren aziz milletimizin evlatları yüreğinde iman, ellerinde bayraklarıyla hainliğe, uçağa, tanka, topa, tüfeğe karşı koydular. Gazi oldular. Şehit oldular. Şehitlerimize minnettarız. Ruhları şad olsun” diye konuştu.

Fidan dikiminin ardından şehit ailelerine Kuran-ı Kerim ve Türk bayrağı verildi.