Amasya’da mülkiyeti Amasya Belediyesi’ne ait olan eski otobüs terminali arsası Amasya Üniversitesi’ne devredildi.

Tıp fakültesi binası yapılacak 18 bin 945 metrekarelik alanın devir teslim işlemleri Belediye Başkanı Cafer Özdemir ile Rektör Prof. Dr. Metin Orbay tarafından imzalandı. Amasya’nın gelişimi ve güzelleşmesi için büyük bir gayret içerisinde olduklarını, hayal olan pek çok projeyi gerçekleştirdiklerini belirten Belediye Başkanı Cafer Özdemir, "Üniversitemiz başta olmak üzere tüm paydaşlarımızla işbirliğimiz Amasya’nın gelişimi için hız kesmeden devam ediyor. Üniversitemiz son dönemlerde kısa sayılabilecek bir zaman diliminde, hem akademik ve fiziki yapılarıyla kurumsallaşmış hem de şehirle bütünleşmiş bir üniversiteye dönüşmüştür. Amasya Üniversitesi, Amasya’nın sanayicisiyle, iş adamlarıyla, esnafıyla ortak akıl üreterek istihdam odaklı büyümeyi kendisine hedef edinmiştir” dedi.

Amasya gibi kültürel, tarihsel ve sanatsal derinliği olan bir şehirde Amasya Üniversitesi’nin kampüs üniversitesi olmasından ziyade şehirle bütünleşmiş bir üniversite olmasının en büyük dilekleri olduğuna değinen Başkan Özdemir, “Bunu büyük oranda başardığımızı görüyorum. Bizim belediyecilik anlayışımız, İlimizdeki tüm eğitim kurumlarımızın ve bu kurumlardan eğitim alan tüm öğrencilerimizin daha kaliteli ve daha çağdaş bir şekilde eğitimlerini sürdürmeleri için destek olmaya devam etmek yönündedir. Genç üniversitemizin kadrolarını özverili çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum. Bugün kamulaştırma yoluyla 18 bin 945 metrekarelik bir alana sahip olan eski otogarı üniversitemize devrettik. Kalkınma Bakanlığımız tarafından uygun görülen ve tarafımıza ödenen bedeli Amasyalı hemşehrilerimize daha iyi hizmetler üretmek için kullanacağız. Üniversitemizde bu alanı önemli bir sağlık merkezi haline getireceği umuduyla bu alanın kullanımı noktasında tüm Amasyalılara hayırlı ve uğurlu olsun" diye konuştu.

Valilik, belediye, sivil toplum örgütleri ve diğer tüm paydaşlarla uyum içerisinde çalıştıklarını anlatan Prof. Dr. Metin Orbay da, “Amasya Üniversitesi, Sağlık Yüksekokulu, Sabuncuoğlu Şerefeddin SHMYO ve son dönemlerdeki yapılandırma çalışmalarını hızlandırdığı Tıp Fakültesi ile sağlık sektörüne ağırlık vermeye başlamıştır. Valiliğimiz ile yaptığımız işbirliği protokolü kapsamında, yaptığımız akademik kadro atamaları ile birlikte Sağlık Bakanlığı Sabuncuoğlu Şerefeddin Devlet Hastanesi Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne dönüştü. Amasya Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne öğrenci alabilmek için ise fakülte binasını ve diğer akademik alt yapı hizmetlerini tamamlamamız gerekiyor. Tıp fakülteleri zor ve maliyet gerektiren programlardır. Mülkiyeti belediyemize ait olan eski otogar alanını Kalkınma Bakanlığı’mızın destekleriyle üniversitemize tahsisini bugün gerçekleştirdik. Bu noktada, Kalkınma Bakanımız Sayın Cevdet Yılmaz’a Amasyamıza tıp fakültesinin fiziksel alt yapısında önemli bir yer tutacak olan bu kıymetli arazinin kazandırılması çalışmalarında verdiği bu büyük desteklerden dolayı şükranlarımı sunuyorum. Amasya’yı, sokaklarında üniversitemiz öğrencilerinin dolaştığı marka şehrin, marka üniversitesi yapma çabası içinde olduğumuzu bir kez daha vurguluyorum. Üniversitemizin gelişmesine desteklerini sunan başarılı belediyecilik hizmetlerini takdir ettiğimiz Belediye Başkanımız Cafer Özdemir’e, valimize, milletvekillerimize ve diğer tüm paydaşlarımıza teşekkürlerimi iletiyorum” şeklinde konuştu.

Orbay, 2016 yılında yapımına başlanacak fakülte binası ve diğer sağlık birimlerinin konuşlanacağı alanının çevresinin genişletilmesi için de düşünceleri olduğunu kaydetti.