Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, üniversite öğrencilerine art niyetli gruplara figüran olmamaları uyarısında bulundu.

Kredi ve Yurtlar Kurumu Amasya Yurt Müdürlüğü’ndeki üniversite öğrencileriyle söyleşide bulunan Vali Çomaktekin, “Ülkemiz üzerinde bazı dış güçler oyunlar oynamak istiyor. Sizler sakın tahriklere kapılmayın. Fikir tartışması yapabilen, sorgulayabilen gençler olun. Kesinlikle art niyetli gruplara figüran olmayın. Bu konuda maalesef gençliğin üzerinde sürekli oyunlar oynanmaktadır. Bu oyunları bozmak sizin elinizdedir. Ben sizlere güveniyorum. Kendinizi yetiştirirken şunu asla unutmayın ki, sizlere yapılan yatırımın her kuruşunda milletimizin katkısı vardır” dedi.

Ülkelerin en büyük gücünün insan sermayesi olduğunu vurgulayan Çomaktekin, “Bu insan sermayesi içinde gençliğin ayrı bir yeri vardır. Gençlik demek ideal demek, heyecan, ufuk ve enerji demektir. Gençlerin kişiliği üniversitede şekillenmeye başlar. Bir toplum gençlerine ne kadar değer verir ve yatırım yaparsa, geleceği de o kadar güvenli ve aydınlık olur. Devletimiz imkanlarını zorlayarak, sizlerin çağın gereklerine uygun bir şekilde yetişmeniz ve geleceğe hazırlanmanız için gayret gösteriyor. Bu imkanlar sağlanırken devletimizin ve milletimizin sizlerden beklentileri de olacaktır. En büyük beklenti, sizin iyi bir tarih şuuruna sahip olmanız ve medeniyetimizi iyi tanımanızdır. Sizler farklı bölgelerden gelseniz de, aynı geçmişin mirasçılarısınız. Gençler tarihe meraklı olsun, medeniyetimizi iyi tanısın. Çünkü biz çok önemli bir medeniyetin temsilcileriyiz. Tarihimizde övünülecek birçok olay vardır. Aynı zamanda bize kimlerin zarar vermek istediğini de, tarih şuuruyla anlamış olacağız. Sizler milli ve manevi değerlere bağlı olarak yetişmelisiniz. Öncelikle sizler eğitim gördüğünüz alanda üst seviyede bilgi sahibi olmalısınız. Bilgiye ulaşmak günümüzde çok kolaylaştı. Ancak bilgiyi yorumlamayı bilmeniz ve insanlığa fayda sağlayacak şekilde kullanmanız gerekiyor. Sosyal açıdan milli ve manevi açıdan değerleri olan, adalet ve sosyal paylaşım duygusu olan gençler olmanız gerekiyor. Zulme ve zalimlere karşı mücadele eden hakkın ve haklının yanında yer alan, güçlünün değil, mazlumun yanında yer alan bir karaktere sahip olmalısınız” diye konuştu.

Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Adalet Komisyonu Başkanı Fahrettin Kaya, Amasya Üniversitesi Rektörü Metin Orbay, KYK Samsun Bölge Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, Vali Yardımcısı İrfan Demiröz, Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, Taşova Kaymakamı Emin Kaymak, Belediye Başkan Yardımcıları Cengiz Erdem ve Mehmet Dümen ile diğer yetkililerin de katılımıyla öğrencilerle birlikte yemek yiyen Vali Çomaktekin, Amasya Yurt Müdürü Kadir Kılıç’tan da bilgi aldı.

Programda konuşan KYK Samsun Bölge Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu üniversitelerde öğrenim gören gençlere kurum tarafından sağlanan imkanlardan bahsederken, Rektör Orbay üniversitenin gelişim süreci ve akademik yapısını anlattı. Belediye Başkanı Özdemir de, geleceğin teminatı olan gençlerimizin en iyi şekilde yetişmesi için belediye olarak sorumlulukları yerine getireceklerini söyledi.